lördag 19 mars 2011

Historien upprepar sig

Match mot Smedby brukar innebära kamp och känslor utanpå matchtröjan, idag var inget undantag. I första halvlek gick helt i IFK Bergas favör. Smedby tilläts inte annat än att försvara sig och stundtals fick dom inte låna bollen. Kortpassningsspelet fungerade och tempot gjorde matchbilden ensidig. Trots det hårda och snabba underlaget på Södra Utmarken såg det mycket bra ut. Att lösa problemen genom att spela sig ur dom visade på bra teknik och spelförståelse. Trots sol och skönt vårväder var det spelet som värmde mest. Det som bjöds alla åskådare var en bländande fotboll. Halvlekens dirigent var som så många gånger tidigare Tobbe som med energi och passningar gav laget ett konstant övertag på mitten. Patrik visade att stundande form är på väg och på andra kanten var Albin lysande. Mittförsvaret med Släggan och Tom ställdes inte på några större prov utan fick istället agera speluppläggare. Robin gjorde kanske sin bästa halvlek och log faktiskt en gång. Efter trettio minuter kom så en välfötjänt ledning genom Patrik framspelad av broder Marcus. I rimlighetens namn borde ledningen varit betydligt större efter ett flertal målchanser.


Att alla positiva superlativ kan försvinna under en paus.I andra halvlek blev spelet fulare och närkamperna var på gränsen. Det måste man dock klara av men det som är mest oroande är att för andra matchen i rad tappar vi fokus och spelet. Inget stämde och det blev mer sparka och spring, på något sätt sjunker vi ner i motståndarnas spel. En reflektion jag gjorde var, för att vinna grismatcher måste man vara lite småful och betydligt tuffare än vad vi var idag. Räknade bara till att IFK Berga hade två riktiga avslut medan Smedby hade tre. Ett av dessa avslut resulterade också i en kvittering men domaren hittade en frispark och dömde bort målet. Ju längre matchen led ju mer irriterat blev det på planen, detta gjorde att IFK Berga tappade fokus och tillät Smedby att komma upp i planen.
Försvaret fick en hel del att göra i andra och gjorde det godkänt, dock allt höll Christoffer nollan. Utöver redan nämda spelare måste man framhålla Johan L som rev och slet sig till ett par chanser som mycket väl kunnat resulterat. Totalt sett så satte nog Tränare Gunnarsson ett par extra veck i pannan och ett och annat nytt grått hårstrå. Dock är jag inte ett dugg orolig, IFK Berga har ett grundspel som kommer räcka långt så när det väl lossnar så blir det islossning ala istiden men... några har nog en hel del att bevisa inför seriestarten för stundtals var det inte bra trots en fin första halvlek. Om en månad är det seriestart och kan vi prestera nittio minuter som vi gjorde de första fyrtiofem så kommer det bli ett skönt fotbollsår. Nästa match är mot Färjestaden och då får vi en riktig värdemätare.

1 kommentar:

Pierre sa...

Haha, har du bett alla ungdommar i skolan rösta på dig Lindberg!! ;)

mvh Pierre