torsdag 31 mars 2011

Visioner och framtid!



Stora mål men fullt möjliga!



IFK Berga har satt framtida mål och visioner som man kallar "Blå Linjen". För en del kan dom vara högflygande men för andra helt realistiska, undertecknad ställer sig till den senare skaran. Att det kommer krävas mer sponsorintäkter, förbättring av Bergavik är helt klart men framgång föder framgång. Ser man till bredden i ungdomsverksamheten så har vi en god grogrund att luta oss emot. Nu gäller det att förvalta materialet genom utveckling och att vi vågar satsa. Dagens seniortrupp har potential att spela på en betydligt högre nivå de närmaste åren. Vad som krävs är givetvis blod, svett och tårar men har man en vision och ett mål offrar man mycket. Grabbar ni kan vara med om att skriva början på en ny fotbollsera i stan. Ni kanske inte blir bäst men näst är ju inte fy skam. Vetskapen av vad som kommer underifrån gör ju också att konkurensen ökar och med den kvaliteten. Den viktigaste frågan man har att tackla från yngsta lag till senior är TÅLAMOD.

Kan Ljungskile, Dalkurd o.s.v så är det fullt möjligt för IFK Berga.


Mycket händer i "Silly Season" så här i elfte timmen. Färjestaden tappar Stefan Nyberg, en nyttig kantspelare. Laget som har en tunn trupp redan innan blir desimerat. Rydaholm värvar från Lettland och IFK Värnamo vilket gör att dom blir ett hot mot Oskarshamn. Växjö BK har lite turbulens i truppen och har tappat många av förra årets stöttespelare. Alstermo kan komma få problem, avsaknaden av nyförvärv har inte höjt truppen.

Sett till IFK Bergas trupp så var det väl länge sedan om ens någonsin föreningen har haft en så bred trupp. På varje plats är det ju kamp om spel vilket gör att alla blir bättre men än viktigare. Laget står inte och faller med skador i lika stor utsträckning som tidigare. Det måste bli många sömnlösa nätter med mycket vankande för Herr Gunnarsson det närmaste veckorna innan han vet första uppställningen. Serien är lång, skador och avstängningar kommer bli avgörande och då känns det som IFK Berga är väl rustad och förberedd. Skall bli skönt när domaren blåser till spel om sjutton dagar.

Till sist en allmän reflektion över vikande publiksiffror inom svensk fotboll. Visst är det oroväckande att publiksnittet sjunker på våra arenor men aldrig har väl så många sett allsvensk fotboll som de senaste åren. Skillnaden är bara att åskådaren har flyttat sig från arenan till TV fotöljen. Det ligger i tiden säger många och jag är väl benägen att hålla med men det finns åtgärder. Gör som i England, sänd matcherna två timmar efter aldrig Live. Spela fler hela spelomgångar och låt inte Tv styra matcherna. Här i Kalmar kommer 2011 innebära en höjning av publiksnittet genom att KFF har en ny arena. Man sitter bättre, ser bättre och på så sätt mår bättre. Belackarna har ju målat fan på väggen,dom är få men är som vanligt militanta. Dom kommer på skam om någon vecka, 12060 vilken fest det kommer bli.


Vi syns och hörs. Om inte innan så ialla fall den femte när vi mäter våra krafter mot Lindsdals IF.







1 kommentar:

Mr Big! sa...

Som man bäddar får man ligga!!!