fredag 25 mars 2011

Slagsmål om tröjor

Det är många som slåss om tröjorna i år...

Tog några promenadvarv runt Gasten igår. Blåränderna tränande och temperaturen var hygglig. Vindstilla. Fortfarande saknas ett knippe spelare p g a olika anledningar men 17-18 spelare var tillgängliga. Dagens träning var en kavalkad i avslut efter olika passnings- och löpvägar. Förbaskat bra fokus under vissa sekvenser där passningstempot succesivt har höjts sedan inledningen på året och emellanåt håller riktigt hög klass. Vill bara flagga för truppen, som naturligtvis är medveten om detta, att förutsättningarna på Gasten inte är identiska med sunkiga gräsplaner tidigt på våren. Här måste en varningsflagg hissas och mental beredskap fyllas på, annars kan det lätt bli pannkaka under vårinledningen. Insikten om ett något mer fysiskt spel med närkamper måste stå inskrivet i ryggmärgen och accepteras av alla. Kampmomentet är en del av fotbollen, kom ihåg detta blåränder.

Kvällens träningstrippel lyder:
  1. Björn Johansson, såg taggad ut som en blåvit rosenbuske. Het.
  2. 
    Tjappe på G...
    
  3. Simon "Tjappe" Gustafsson, ordentligt på väg tillbaka efter skada och sjukdom. Turbosteg.
  4. Martin Carlsson, nyförvärv med spännande kvaliteer i rörelseschema och löpning. Varningsflagg.
Tränare Gson har blandat och gett en hel del under årets träningsmatcher hittills. I princip har hela truppen luftats vid olika tillfällen och så måste matchningen vara när man inte spelar några träningsmatcher med B-laget. Glädjande nog håller truppen en klart högre lägstanivå i år vilket gör att träningarna blir tekniskt och taktiskt bättre, vilket medför att det finns flera alternativ till laguppställning i år. Det lär bli riktigt svettigt om vissa platser.

Imorgon lördag kl 13.00 på Gasten möter blåränderna Ölands flaggskepp, Färjestaden, som är seriekonkuerrenter i årets division lll. Ett tekniskt lag med mycket fart är min bedömning, även om det var ett bra tag sedan jag såg dom live. Ska bli mycket intressant att se hur matchen gestaltar sig och om det går att dra nyttig lärdom inför hemmapremiären  på Bergaviks IP, då just Färjestaden kommer på besök. 




I DM har Bergas utvecklingslag match på Gasten mot Oskarshamns AIK på söndag kl 17.00. Ett lag som i veckan piskade dit Västervik med 4-0. Ett Västervik som alltså slog Berga med 3-1 i gruppen förra helgen. Hoppas att tränartrojkan med Tommie, Ola och Mathias lyckas maxa vårt unga U-lag. Det kommer nog att krävas, för motståndet verkar bustufft. Höga huvuden killar. Fighta för dom blåvita färgerna. 

I föregående webbenkät utklassade Robin Carlsson konkurrenterna. Ingen kunde matcha hans spegeltid. Men så ligger luggen rätt också. Nu över till nästa webbfråga. Vem drar på sig flest gula kort i truppen i år?

Bildgåtan denna gång pekade på något som behövs i både krig och fotboll. Svaret är = understöd. Så enkelt eller svårt var det. Kort uppehåll med bildgåtan denna gång. 

Magiskt. 12 060 fotbollsälskare på Guldfågeln Arena den 11 april. Ljusbelysningen med dryga 2 000 lux kommer att märkas. Jag lovar. Euforisk känsla infinner sig redan nu.


Nu tar jag fredagkväll.
Mycke gutt, som gamle Bergaliraren Martin "Halvåtta" Nilsson skulle sagt / BloggarBill

 
 

3 kommentarer:

Mr Big sa...

Tror att gåtan är halvtid!

BloggarBill sa...

Härligt att du är på hugget Mr Big, men denna gång var det ingen bildgåta :-)

Mr Big sa...

VA!!! ingen gåta??? skit oxo!!! sådan vinst chans, var ju bara å hämta degen "som bagarn sa"!!!