måndag 21 mars 2011

Lira kulan

Uppvärmning ute på Gasten...

Först några rader om blårändernas match i helgen. Vinst med 1-0 mot Smedby i en match med två ansikten. Stor Bergadominans i första halvlek med ett rappt, bra, passningsspel på få tillslag. HALLÅ TRUPPEN, det är inte slut efter 45 minuter. Vad är det som händer? I andra halvlek tappar vi fotfästet ganska rejält. Kvaliten och fokus på att släppa bollen på ett och två tillslag till en medspelare i det offensiva spelet är som bortblåst. Det blir alltför omständigt och vi överarbetar enkla situationer där bollen ska släppas till närmaste gubbe, samtidigt som man själv tar ny position. Som tur är håller defensiven bra, men varför sluta spela fotboll. Alltså. Gör det ni är bra på. Lira kulan. Och kom ihåg. Ingen match slutar efter 45 minuter. Ingen match slutar efter 90 minuter. Alla matcher slutar när domaren blåser för sista gången. Det är en viktig hemläxa att göra till premiären av division III, Bergabröder. 
 
Vid kvällens träning ute på Gasten saknades fortfarande 7-8 spelare p g a olika anledningar. Det känns inte riktigt bra med så stort manfall i truppen. Intensiten var dock bra och det small rejält i närkamperna i matchspelet 2 mot 2 repektive 4 mot 4. Tummen upp för tuffa rejäla tag, tummen ner för fula neddragningar och efterslängar. Kvällens träningstrippel utses utifrån en viktig och underskattad egenskap, förmågan att snacka i spelet, styra och hjälpa lagkamraterna med enkla ledord. Halleluja, här finns mycket att göra...

Det krävs tydligare kommunikation under match

 
Kvällens träningstrippel utifrån ett verbalt synsätt:
  1. Alexander Nilsson
  2. Tobias Jacobsson
  3. Mathias Lindberg / Ola Håkansson
I ärlighetens namn. Konstgräset på Gasten håller hög kvalitet om man jämför med övriga konstgräsplaner i kommunen. Men va faan, nu börjar man snart längta efter lukten av nyklippt gräs nere på Bergavikens IP. Förutsätter att du har bra koll på planen som vanligt, Kalle. Det är alltid en härlig känsla när träningar och helhet flyttar till klubblokal och planerna nere vid kanten av Kalmarsund.
 
Först ut i tävlingssammanhang i år va Utvecklingslaget i helgen. Match i DM för 19-åringar. Tyvärr förlust borta mot Västervik med 3-1, men enligt uppgifter en bra insats av vår unga U-trupp. DM spelas i en fyralagsserie där Berga har kvar att möta Oskarshamn och Vimmerby på hemmaplan. Fortsättning lär följa. Nyttigt med några tävlingsmatcher inför seriestart för boysen.
 
Webbenkäten om truppens bäste straffläggare var länge en knivskarp kamp mellan Patrik Rydasp och Mathias Lindberg, som Patrik till slut vann med minsta marginal. Till höger hittar du en helt annan typ av webbfråga. Finns det några fåfänga lirare i truppen?
 
Som alltid söker jag ett fotbollsuttryck...

Torsdagens bildgåta var en riktig straffspark. "The Lindberg family" satte straffen, som utgjordes av en bild men en massa punkter på = punktmarkering. Dagens bildgåta kräver nog lite mer eftertanke och här kan finnas fler tänkbara förslag. Men som alltid är det jag som sitter inne med det rätta svaret, som levereras med bloggen på fredag / BloggarBill
 

Herrejävlar. 12 060 på Guldfågeln Arena den 14 april. Stå-päls-känsla. 

1 kommentar:

PG Po sa...

anfall bästa försvar ! :)