torsdag 3 mars 2011

Dubbel vinst!

Det är inte ofta men ibland infinner sig känslan att man fryser utvändigt men är varm och go inombords I går var en sådan kväll Kallt som vanligt på Fredde men det vi fick uppleva och då framför allt i första halvlek värmde enda ner i ljumskarna. KFF:s tipselit är en bra värdemätare så här i början av säsongen och första halvlek bjöd upp till bra spel.

IFK Berga spelade bra på alla positioner och var taggade för uppgiften. Tobias var den stora fältherren på mitten och går från klarhet till klarhet. Kantspelet var strålande och skapade stora sår i KFF:s försvar. Då skall man också veta att motståndarnas bästa spelare var ytterbackarna. Gomez hade ett par giftiga löpningar som visade att åren i Lindsdal höjt hans nivå ett par snäpp. Det lovar gott inför kommande serie. Försvaret var näst intill felfritt i första där comebacken av "Släggan" var lysande. Lite ringrostig men säker i sitt agerande och skapade trygghet därbak. Tom visade styrka på sin vänstersida genom ett enkelt och säkert spel. Grändås visade att han börjar växa in i laget och kommer bli mycket viktig som passningsläggare och framspelare. I slutet av halvleken kom också en välförtjänt ledning efter en hörna som gav Ola H. skottmöjlighet efter en retur. Bollen borrade in sig vid målvaktens högra sida.

Kvällsmökret la sig över Kalmar och fjärden, när andra halvlek startade blev det en viss scenförändring. KFF ökade tempot och via ett snabbt passningsspel tryckte dom ner de våra. Mittfältet hamnade i knät på försvaret och vårt vänsterförsvar fick svårigheter. Bredden i KFF spel gav dom ett litet övertag utan att för den delen skapa några direkta målchanser. Dock ju längre halvleken gick kom Berga in i matchen igen och inhoppade Conde hade ett par fina löpningar och pass som kunde resulterat. JohanL:s crossbollar till outröttlige Albin var magnifika. Matchen slutade 1-0 och gav oss ett bevis på att vi har kapacitet och kunnade. Totalt sett en mycket bra match mot bra motstånd, ALLA får med plus godkänt

Nu var det ju en skön känsla att i sakta mak gå fram till Bill och inkassera dagens andra vinst. Nu ser du käre Bill att man skall alldrig räkna bort IFK Berga, pengar är inte allt här i livet. Tänk nu på detta när du sitter med din macka. Själv blev det lite Kina mat och en stor stark! Inte undra på att du ser så mager och tanig ut!