torsdag 17 mars 2011

Liten sjukstuga

Korta uppgivare... nu gäller det att få rapphet i steget

Har varit nere å kollat in blårändernas träning i veckan. Inte faan har våren kommit till Gasten i alla fall. Buskallt. Har sett lite glest ut i spelarleden. Sjukdom, jobb, skador och bortovaro har minskat slagstyrkan i truppen under veckan, lite fler idag torsdag. Hoppas det bara är tillfälliga minusposter och att truppen håller sig intakt på träningarna framöver. Det lär behövas både bredd och påfyllnad från U-truppen för att få ihop helheten när serierna drar igång om dryga månaden. Nybro IF borta i första matchen för A-laget. Tufft men inspirerande.
 

Såsen har sänkt siktet...

Under veckans träningar har det finslipats en del på passningspel (högt bolltempo) och på avslut i mål, utanför mål, på målvakt och i målramen. Nåja, på målvakt va och ta i då keeprarna visat hög räddningsprocent under veckan. Ola "Såsen" Grändås har dock sett både skottvillig och vass ut i avsluten. Har sänkt siktet, hade antagligen Björn Ferry sagt. I övrigt en hel del spel på liten plan idag, med blandad framgång och fokus.
 
Kvällens träningstrippel ser ut som följer:
  1. Marcus "Fjädern" Rydasp, har tagit flera kliv denna säsong, spelbegåvad target med finurliga avslut  
  2. Alexander Modig, viljestark och skottvillig. Utropstecken.
  3. Tobias Jacobsson, pådrivare i ordets bästa bemärkelse. Klok. 
Träningsmatcherna rullar på och på lördag väntar Smedby BOIK på Södra Utmarken kl 13.00. En högintressant match mellan två lag som hade tuffa dueller i serien i fjol. Smedbyiterna har i år knutit till sig ett par riktiga klassnyförvärv där Rasim Reiz, enligt alla källor, kommer att stänka in åtskilliga baljor i årets elitfyra. Varning utfärdas på Södra Ut. Blåränderna måste tillbaka till framgångsfaktorerna med taggad inställning, löpvilja och fokus. Det är bara att hålla med bloggarbroder Bull, vi vill se glöden i ögonen när det vankas match. Kom ihåg det bergabröder.
 
Enligt er uppfattning på webbenkäten ska pengarna satsas på Älmeboda/Linneryd eller Högsby i årets Elitfyra. Jag böjer mig för ert tips och lägger in 200 riksdaler på Älmeboda/Linneryd, men toppar anrättningen med en hundring på Tingbyskans tigrar. Ny webbenkät här till höger. Vem är bäste straffskytt? 
 
Söndagens bildgåta tyckte jag var lätt som en plätt. Det hade dock gått trögt med förslag till kl 12.40 idag då "Svenne i Dalen" punkterade ballongen. På bilden var en gymnast som såg ut att må dåligt, ha ont eller vara sjuk = sjukgymnast. Ett yrke som definitivt hör hemma i fotbollsfamiljen. Dagens bildgåta är så busenkel så att jag gråter blod om ingen träffar bulleye. Rätt svar levereras på måndag kväll. Kom igen nu !
 
 
Jag säger bara
- 12 060 på Guldfågeln Arena mot järnkaminerna den 14 april. Det blir grymt.

3 kommentarer:

SiD sa...

Målskytt?

Anonym sa...

Punktmarkering!

Lindberg junior och senior

PG Po sa...

Fiska ( Bengt Öste)