söndag 27 maj 2012

En kollektiv hyllning

Blåränderna visade glädje och en kollektiv målgest efter Fjäderns 1 - 0 mål...
Igår lirade blåränderna match hemma på Bergaviks IP mot Mjölby Södra. Å då menar jag just ordet "lirade". Gårdagens tillställning var enligt min mening årets bästa spelprestation med bra passningsspel och fin rörelse kryddat med individuella prestationer i en ramstark laginsats. 3 - 0 efter nittio minuter och segersång.

Ingen föll ur ramen. Riktigt jävla bra helt enkelt. Jag har sagt det förut å jag säger det igen. När det börjar vankas fina gräsplaner är blåränderna som bäst. Mottagningar och spel på ett och två tillslag med rätt adress underlättas av en gräsmatta som planöverstelöjtnant Kalle Rosén och kompani vårdar med räfsa, vatten och föreningskärlek.

Många var bra igår. Laginsatsen kvitterar ut högsta betyg då laget höll i taktpinnen i större delen av matchen. Det var bara en liten dip i 10 - 15 minuter i den andra halvleken då vi stressade iväg bollar och uppspel istället för att tryggt börja om och utnyttja tiden då vi hade en ledning med två bollar. Joachim Lantz spelar lika genialt enkelt som han gjorde under tiden i Kalmar FF. Han vet vad han kan och han gör just det han kan. Inga stor gester eller yviga utspel. Hans positionsspel är något av en exakt vetenskap som bidrar till lugn och stabilitet i hela backlinjen, där årets utropstecken Emil Håkansson hela tiden växer i sitt agerande. Följsam, svårpasserad och stark kroppen. Två ytterbackar med bra uppspelsfötter och en styrande målvakt kompletterade matchbilden mycket bra igår.

Alla lag behöver ett par spelare med lungor utöver det vanliga. I IFK Berga stavas dessa lungor Albin Carlsson och Simon "Tjappe" Gustafsson. Två spelare som gör det svårt för motståndarlaget att bygga upp en spelíde i lugn och ro. Hungriga som vargar jagar dom livet ur sina försvarare både i offensiv och defensiv riktning. En gudomligt viktigt jobb som ibland kommer lite i skymundan. På mitten hittade vi igår även en klok pudel i rutinerade Conde och en spelare i kapten Patrik som kan slå sin gubbe och skapa yta.

Matchens lirare, Robin Karlsson...
Kungen av Bergavik igår var dock mittre mittfältaren Robin "Bror" Karlsson. Jag har inte sett honom så bra sen han kom till Berga. Han var faktiskt dominant igår, när han scannande av mittfältets rike. Rapp i steget, robust i närkamperna, briljant teknik och målskytt. Robin lyste av självförtroende och fick av naturliga skäl utmärkelsen "Matchens lirare".

En nöjd tvåmåsskytt håller segerintervju...
Roligt också att notera att Marcus "Fjädern" Rydasp hittar målet två gånger om, där mål nummer två var en klinisk "italiensk avslutning" med en fräck chip efter en läcker framspelning av Tjappe. Noterbart även att tredje broder Rydasp (Niklas) gör division-tre-debut med tio minuter kvar av matchen. Han hann under dessa få minuter visa upp en passningsfot som lovar riktig gott för framtiden.

Bra jobb ledarstaben !!!  Bra inställning i hela truppen !!!

Men.

Bara så att ni vet detta blåränder. Dessa lovord är inget värda på en sannolikt tovig och svårspelad Victoriavallen i Nybro nästa lördag. Vi kommer att möta ett starkt Nybro som går för derbyseger. Kunnande och kompetens är färskvara varje 90-minutare. Njut i 48 timmar av en riktigt bra insats. Sedan ställer vi in GPS:en på Nybro, där vi fokuserar på vår egna prestation, tycker / BloggarBill