tisdag 29 maj 2012


Kommer det något under ifrån?


Ett av de största spörsmålen mär det gäller IFK Bergas visioner är att man måste ha en stark ungdomsorganisation så att man varje år kan lyfta upp ett par spelare i A-truppen. Detta jobbar man med såväl på kort som lång sikt genom U-truppen. Kommer vi då se resultat redan nästa år eller krävs det mer tålamod från föreningen och spelare?

För att nå det optimala krävs nog ett par tre år till innan trycket gör att ketchupflaskan spricker men efter att sett gårdagens B-lags match så finns det redan nu ett par kolbitar som absolut kan förädlas till diamanter. Redan nästa år kanske vi får lära oss namn som Erik, Kim och Adam för dom stack ut lite extra i mina ögon igår.

Tre spelare från U-truppen som har potential och med rätt träning och stöd kommer kunna utvecklas till A-lagspelare i IFK Berga. Redan i år flyttades Niklas Rydasp upp och tillsammans med veteranen från Raukarnas rike glänste dom i matchen mot Alstermo. Om ett par år kanske vi inte behöver gå över ån för att hämta vatten.

Matchen i sig då? Sett till första halvlek så var IFK Berga överlägsna i sin press och vilja. Trycket var konstant mot Alstermo vilket gav 1-0 via ett mycket vackert placerat skott från Billy L. Sedan klev Niklas in i handlingen med två snarlika skott snett höger som placerades otagbart vid stolparna. I andra halvlek gick bortalaget in för en mer fysisk fotboll, snudd på ful. På så sätt fick man lite mer att säga till om men ju längre halvleken gick så hittade Berga tillbaka till sitt spel. 4-0 som sedermera blev slutresultatet placerade Quist elegant utan räckhåll för målvakten. En bra genomförd match av Bergas bilaga där Tom var planens gigant och de yngre visade att man vill vara med och leka.














På lördag väntar en svår bortamatch, kanske årets svåraste.
Jag tror dock att Nybro IF tycker att den är deras svåraste hemmamatch och det med rätta. Om vi inte dyker för djupt i analyserna om  hur dom spelar utan bara kör vårt race och låter dom anpassa sig efter oss så vinner vi!


Vi syns på Victoriavallen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dominant Tomislav!