tisdag 15 maj 2012


Till slut så tog då Manchester City sitt efterlängtade guld, dramatik in i det sista. Det tog några år och miljarder men ledning, spelare och supportrar hade tålamod och belönades 2012.

Vad vill jag då ha sagt med detta, jo likheterna mellan City och IFK Berga finns om man synar i sömmarna. Ja inte om man tänker på nivån eller alla miljonerna men begreppet satsning i en litet perspektiv och skala. Nu är det bara det sista som saknas för oss, tålamod.

IFK Berga förfogar över seriens bästa bredd och trupp men ett lagbygge tar tid. Många nya spelare behöver tillsammans med befintlig trupp tid att bygga upp en spelide och bli samspelta. Detta görs inte över en vår eller säsong utan kan ta kanske ett eller två år. Vi nördar av Football Manager vet att inte ens där går det att göra snabba uppflyttningar. Skillnaden i det verkliga livet är att ständigt utvecklas och lära för att på så sätt nå målet, i datorspelet är det bara att trycka på knappen delete och börja om.

Bill siade lite i kristallkulan och jag kan väl till viss del hålla med men jag tror dock fortfarande att IFK Berga blir bland de tre bästa kanske till och med tvåa. Vi vinner inte men vi förlorar inte heller utan spelar som den lagmaskin vi är. Det är nu ordet tålamod faller på tungan. Hos många av oss har årets satsning väckt hopp men det är en sak att ha det på pappret och ett annat i praktiken. Målsättningen att gå upp i tvåan är glasklar men även ett bra lag kan behöva lite extra tid, så ha is i magen. Tids nog går vi uppåt i seriesystemet.

I går var jag nere på Bergavik för tredje gången på fyra dagar. Match, B-laget mot ett till visst del toppat Oskarshamn. Gästerna talade om straffkommendering efter den mediokra tillställningen mot Lindsdals IF. Inte blev tränare och spelare mer motiverade efter denna kväll. Trots en mycket bra match från båda lagen höll IFK Berga i taktpinnen i 70 minuter. En av ja kanske den bästa hittills i år av ett seniorlag stod IFK Bergas bilaga för. 

Underhållningsvärdet för publiken var högt och flera utropstecken måste ha hamnat innanför pannloben på tränare Gunnarsson. Den här matchen belyste verkligen vilken bredd han och Håkan har att laborera med. Inte det lättaste men ack så inspirerande.

På torsdag är det så dags igen, FK Linköping borta. Tufft men inte omöjligt. Väntar med spänning.

Inga kommentarer: