söndag 20 maj 2012


Så mycket mer!


Ibland känns det långt mellan matcherna, framför allt när det går bra. Just nu är man inne i en sådan period, en och en halv vecka mellan matcherna kan kännas som en evighet. Efter en strålande inledning på våren så höjs nu dimensionerna och närmar sig de visioner föreningen satte i höstas.

Hack i häl på Smedby AIS och noll i förlust kolumnen ger ju ett perfekt slagläge och på lördag väntar Mjölby Södra på Bergavik.

Vad gör då tränare och spelare under denna tid förutom att träna? Alla har ju lite annat att styra och ställa med, familjen, vänner och trädgård. Andra kan ju inte slita sig från fotbollen utan söker andra vinklar för att döva sina abstinensbesvär.

Ta JC till exempel, mellan all rehab far han länet runt och tittar på, ja just det fotboll. Från div.5 och uppåt. I Ölandsbladet har man en serie som heter ”I Kikaren”, tur han inte är ölänning för då vore han rena rama såpan där. Efter allt rekande av spelare och lag så borde han ju vara ett hett löfte i Fotbollscoachen vilket tyvärr inte visat sig än.



Från en säker källa av en åskådare av IFK Bergas träningar rapporteras det att Robin håller på att öva in en ny segergest. Allt medan han försöker hålla lockarna på plats.







Tobias varvar sin frustration över sin skada genom att sluka allt i matväg som kommer i hans närhet. Att lämna en halv pizza obevakad är att utmana ödet.

På tränarsidan kom Håkan ner med stela leder och dålig rygg. Omfördelning av arbetsuppgifterna hemma hade enligt egen utsago tagit hårt på honom. Hänga tvätt ingick inte i den vanliga träningsdosen. 



Några spelare ställde upp och gick nattvakt i helgen på Kalmarsund skolan där våra gäster i cupen kvartade. Ja förutom småtimmarna mot söndagen förståss så nu sitter jag här och klockan är 03.17.

Alla har vi något att fördriva vår fritid med men allt som ofta så är det fotbollen som binder oss samman.

Till sist till er som missade det. IFK Berga startade en cup för 12-åringar i helgen. 10 lag från Sverige och Danmark gjorde upp om trofén. Ordförande Mårtensson för dagen ordentligt uppklädd fick för en gång skull titta på fotboll utan att riskera nagelbanden. Efter att vandrat runt lite och sett kommande talanger, heta föräldrar och sett glädje som sorg så kan jag bara säga att:

Fotboll är underbart oavsett nivå, njutning såväl för syn som själ.

Klockan är nu 03.49, två timmar kvar till man får kasta sig i bingen!

Inga kommentarer: