söndag 13 maj 2012

Kristallkula & Flytväst

Här får du upplösningen av årets trea...
 
Dax att plocka fram kristallkulan. Nu är fem omgångar spelade av årets serie dvs 23 % av samtliga matcher är avklarade och med hjälp av mina personliga glasögen, lite fingertoppskänsla och en klassisk kristallkula kommer här sanningens ögonblick över division tre nordöstra:

Grattis till seriesegern
Till ohotad etta utnämnare jag Smedby AIS från Norrköping. Känns som om Pekingpojkarna kommer att springa hem serien utan att behöva lägga i femmans växel. Trots att jag inte sett laget spela i år så ger kristallkulan en glasklar bild. Guldpokalen lyfter det svatvita laget 2012.

Kampen om Kvalplatsen
Här tippar jag att kvartersgänget från Linköping, Östria Lambihov, kommer att finnas med i snacket. Lirade faktiskt en 100-lapp på gänget som seriesegrare på Nordic Bet till hyggliga oddset 15 gånger pengen. Söderköping har haft en ganska svag inledning, men gör en uppryckning och är med å fightas om platsen bakom Smedby. Dessutom överraskar Linköpings FK, har gjort flest mål i serien hittills och det ska man inte underskatta när serien summeras. Blåränderna från Bergaviks IP kan också vara med och nosa. På pluskontot finns en stark defensiv och bredd i truppen. På minuskontot blixtetunga långa skadeavbräck i JC, Tobbe och Släggan. Samtliga med spetskompetens. Tyvärr har laget även svårt att komma fram till klara avslutslägen. Men bättre planer gynnar definitivt lirarna från B-viken...

Ingemansland
Varken fågel eller fisk. I mittzonens rike landar; Nybro, Gullringen och BK Kenty.

Kniven på strupen
Här hittar vi våra derbygrannar Färjestaden som har en stark elva, men truppen är ohyggligt tunn och ölaget lär få kriga ända in i kaklet. Hoppas verkligen att de rödvita från Tallhöjden reder ut det här. Tror även att Lindö FF och Mjölby Södra får leva med ovissheten till oktober månad.

Sorry, fyran nästa
Torstorp från Finspång hängde på gärdsgårn redan i fjol och i år lär det bli respass.

                                                              -------------------------------
 
Galen, sanslös, lycka...
 
Osannolikt. Premiere League fick en ohygglig upplösning. Manchester City gör två mål på övertid och får lyfta bucklan efter 44 år. En ruskigt stark prestation naturligtvis, men som Glenn Strömberg uttryckte det i TV:
- Idag hade City flytväst...
 
Zorro regerar...
 
 
På länsgräs tar Lindsdalarna en skarp trea i slaget om E:22:an, när man bortaslår Oskarshamns AIK med 2 - 0. Viktig seger och nu tror jag "linsarna" börjar klättra i tabellen. Vilket även jag gör, då jag lagt in en "Lindsdals-femma" (de gulsvartas interntips) där både Mål-Ceasar och Viktor "Zorro" Fredriksson kniper poäng idag. Släng dig i väggen Wittberg. Du kan bäst bli tvåa / BloggarBill

Inga kommentarer: