tisdag 8 maj 2012

Karamellvecka & Bloggarboom


1 - 1 senast på bortagräs mot seriefavoriten Smedby AIS. Jävligt gott å rapporterna skvallrar om en riktigt stark laginsats och hög arbetsmoral. Som supporter kan man suga på den karamellen hela veckan. Som ledare å spelare måste man nu ha fokus på nästa match, derbyt mot Färjestaden hemma på fredag. Jag har sagt det förut. Jag säger det igen. Vilken jävla skillnad det är på veckan när man har poäng och en bra prestation med sig i bagaget. Den insikten skapar vinnarinstinkt.

Ikväll en bekväm seger för bilagan borta mot Hossmo på Rinkabyvallen. Svårspelat på en gropig och tovig plan, men blåränderna skulle naturligtvis fördubblat målskörden. En pigg Gomez prickade in ettan och blev sedan neddragen i straffområdet med kapten Lindberg som målskytt på den efterföljande straffen. Trots en kraftigt spelövertag fredade sig Hossmo från ytterligare påhälsningar i den första halvleken.

Matchbilden var sig ganska lik i halvlek nummer två och efter fint växelspel kunde Lindberg trycka upp bollen i nättaket innan Erik G stötte in slutresultatet 4 - 0 till bergabröderna. Inget märkvärdigt spel utan en hygglig dag på jobbet, där det saknades lite skärpa i de avgörande besluten.

Kvällens TrippelTummeUpp delas ut till:
Lindberg tvåmålsskytt...
  • Mattias Linberg för ett engagerat och offensivt backspel som kryddades med två mål.
  • Juan Gomez och Tom Eneqvist delar silvertummen. Gomez såg löpvillig och stark ut i första halvlek då han skapade oreda i parti och minut och Tom höll hög klass vid de tillfällen som krävdes.
  • Niklas Rydasp visade prov på klokt och vårdat spel och såg riktigt rapp ut i steget.

Bloggarbooom. Jävlar i mitt suddigummi. Nu har bloggarikonen Stor-Ahonen å lillprinsen Ahlqvist bjudit upp till pardans. På bägge deras bloggar bjuds det in gästspelande fotbollsartister som får formulera sig fritt i bloggens forum. Ska bli spännande att följa fortsättningen, även om det nästan känns som att man översköljs med fotbollstyckande bokstäver. Som tur e är teknik och layout riktigt bra, varför man kan välja vilka texter man vill gå in och läsa i sin helhet. På Ahlqvist blogg Lokalbollen hittar du bl a IFK Bergas nr 7, som bjuder upp till blåvita funderingar och en å annan sidovinst. 

Ser redan fram emot derbyt på fredag. Boka in kl 18.00 på Bergavikens IP.

Nu kväller / BloggarBill

Inga kommentarer: