söndag 6 maj 2012


Tack Telenor!

Inte för att femtio mil tur och retur skrämde men ibland måste man göra avkall på heldagars turer trots att det svider. 

Krya på dig "Tobbe"

Så Telenor fick bli min och Bills livlina mellan Småland och Östergötland. Kontaktperson givetvis Ordföringen som befann sig i Norrköping. Nu blev dock inte första samtalet som vi hade hoppats på. –”Vi kommer knappt över halva planen och har inte skapat en målchans”. Pausvila och för ovanlighetens skull en negativ bild från personen ifråga. Molnen hopade sig när Tobbes skada refererades men så ljusnade himlen när ett SMS från Fredriksskans av alla ställen visade på ledning med 1-0. Till sist tog jag mod till mig och ringde med lätt darrande röst upp Mårtensson igen. Lite smolk i bägaren 1-1 men efter en stilla fundering och eftertanke:

Vilken prestation av killarna mot ett av de tre bästa lagen inklusive vårt eget. Fick klargjort senare på kvällen att trots ett visst spelövertag för Smedby var resultatet klart rättvist. Vi går från klarhet till klarhet. Nu är vi verkligen med och slåss om de två åtråvärda platserna där den första ger biljett till Fjölebro, Oskarshamn Arena, Vapenvallen och Stadsparksvallen.

Spelande Tränare




Utan live fotboll blev vi inte, snabb utryckning över bron så var Bill & Bull på spionresa. Färjestaden GoIF mot Lindö FF stod på menyn. Ett lag i nedre och ett i mitten regionen av serien. Hemmalaget var tyngda av allvaret och spelade defensivt men var riktigt giftiga på fasta situationer. Lindö FF som  tränas av F.D Kalmar FF spelaren Micke Blomberg rullade boll och var ett spelande lag. Bra yttrar skapade farligheter genom löpningar och inlägg. Belysande i matchen var dock att tempot var lågt, kan bero på en tung plan. 0-2, rättvist? Nja med viss tvekan men  
oavgjort hade inte heller varit orättvist.



Stjärna i vardande?


Våra kommande motståndare FGoIF har en del intressanta spelare i sin trupp där Tom Karlsson är en rese defensivt och ett stort orosmoment på fasta.

På höger finns ju inte för bygden okände Gustav Engvall med landslagsmeriter och ett färskt kontrakt med Blåvitt. Löpstark stark i inbrytningar.

En målvakt i Daniel Apengren som trots två insläppta visar på kvalitet.






Utan att sticka ut hakan allt för långt så är jag övertygad om att kommer vi upp det passningstempo och kantspel som IFK Berga har i sig, kan vi plita ner tre nya poäng på fredag i tabellen. Glöm dock inte att man brukar ju säga  att motivation slår kvalitet, låt oss se båda i IFK Berga i derbyt.       


Inga kommentarer: