torsdag 17 maj 2012

Ett gudabenådat gott telefonsamtal


Ibland bidrar ett telefonsamtal till kullerbyttor och inre harmoni i en salig blandning. När Ordförande Mårtensson idag ringde direkt efter blårändernas slutsignal uppe i Linköping lät han riktigt, riktigt nöjd:
- 2 - 0 till Berga och vi uppträdde förbaskat bra. Kontrollerat och starkt rakt igenom, konstaterade ordföringen.

Inte tu tal om saken. Jag är också imponerad. 2012 visar blåränderna styrka och karaktär som man sammantaget inte varit riktigt nära de föregående åren. 7 av 9 möjliga poäng är tagna på bortagräs hittills och det skiljer sig markant från tidigare, då poängen mestadels håvades in hemma på Bergaviks IP. Ytterligare bevis på kvalite är att man fortfarande är obesegrade och ännu inte släppt in mer än ett mål i någon match. Sådana egenskaper bidrar till att man knaprar värdefulla poäng som är ruggigt nyttiga när tabellen ska summeras.

Jävligt gott blåränder. Nu blir det ytterligare en nice vecka!

                                                         ---------------------------------------

Igår var jag å 6 200 rödvita systrar och bröder och såg Kalmar FF lira 1 - 1 mot Helsingborg. Det finns fortfarande en hel del att hämta ut ur laget, men igår visades prov på fartfotboll emellanåt och en stort kliv framåt i rätt riktning. Bäst i KFF tyckte jag nog att Tobias Eriksson, Mendes och Markus Torbjörnsson var. Klokskap och Klass i samma kryddburk.
 
Den som dock fick mitt fotbollshjärta att slå några extra slag var ynglingen Archford Gutu, född 1993. Här finns en oslipad diamant som har stora förutsättningar att gnistra i många år framöver. Företagsam, speedig, fina kroppsfinter, löpstark och förvånansvärt uthållig, med en hygglig passningsfot. Är fortfarande lite väl yvig i sin spelstil och tappar emellanåt i positionsspelet men herrejävlar, här tror jag att rödtopparna har hittat ett riktigt reafynd. 
 
                                                         ----------------------------------------
 
Bra tryck i fotbollsgrytan i regionen nu. Färjestaden cashar in första trepoängaren i årets serie efter starka 4 - 1 mot Söderköping hemma. Gott. I Lindsdal tar de gulsvarta en mycket bra skalp när man slår Husqvarna med 3 - 0. Gott. Nu ser jag fram emot att Nybro luggar Östria Lambohov på poäng också / BloggarBill 

Inga kommentarer: