torsdag 3 maj 2012

Kaptenen talar

Tobias Jacobsson reflekterar kring inledningen av årets trea...

Bytte några ord med blårändernas kapten, Tobias Jacobsson, efter dagens träning. Tobias har inlett årets säsong riktig starkt, men har tyvärr bekymmer med sina ljumskar och får till och från hoppa över ordinarie träning för vila och rehab. En tuff situation å det gäller att värdera tränings- och matchtillfällena. En svår balansgång. 
Nio poäng på inledande tre matcher är full pott, Tobias. Dina reflektioner kring serien så här lång?
En fantastiskt bra start naturligtvis. Är inte jätteförvånad trots allt, då jag tycker vi är starkare på många punkter i år. Att vi är tekniska och har ett bra passningsspel har varit Bergas signum i flera år, men 2012 tycker jag även att vi har lyft oss och t o m klarar av "att grisa" i vissa partier under matcherna. Vi är starkare helt enkelt, även om vi har tappat en del av vårt spel i perioder av matcherna.

I ärlighetens namn ska man dock komma ihåg att vi sannolikt inte mött några av topplagen ännnu, men jag tror att vi kan matcha flertalet av lagen i serien med vår tekniska fotboll. Personligen tycker jag att lagen i den södra serien var mer kampbetonade och att lagen i nordöstra trean är mer tekniska, men det passar oss bra. Det tycker jag inledningen har visat.

Du har sagt att du vill få in ytterligare vinnarmentalitet i Berga. Vad menar du med det?
Alla har naturligvis inställningen att man vill vinna, men fortfarande har vi lite att jobba på vad som egentligen krävs. Alla har inte insett detta ännu och skillnaden mellan divisionerna avslöjar en om man inte är förberedd. Det måste vara fokus på arbete och rätt inställning på både träning och match. Du måste vara beredd att satsa allt i matcherna och hålla ihop matchplanen i 90 minuter plus tilläggstid.


Bustuff match i helgen. Vi möter seriefavoriten på bortaplan. Dina tankar?
Känner igen flera av lagen i årets serie efter mina år i Linköpingsområdet. Just Smedby AIS känns tveklöst som favortier i årets serie och de brukar alltid har ett koppel med rutinerat folk med erfarenhet från högre serier. Jag hoppas dock att vi ska kunna överraska dem med vår tekniska och tempofyllda fotboll. Vi ska sälja oss dyrt, jag lovar.

                                                                 ---------------------------------

Först i kön...
Efter kvällens träning var det snack å den obligatoriska fotbollskorven. Inte helt oväntat dök Calle "Rehab" Holm upp först i kön och slukade med enkelhet fyra slangar...

Imorgon fredag är det förmatch på Guldfågeln Arena. Ska bli spännande att se om Nannes pojkar klarar av att fjälla makrillarna från västkusten...

... huvudmatchen för alla blåvita bergafans är på lördag kl 14.00 Då möter vi seriens storfavorit, Smedby AIS, på bortagräs i Norrköping. Ettan mot tvåan i serien just nu.

Ta fighten blåränder / BloggarBill  

Inga kommentarer: