lördag 2 april 2011

Maxat Miniläger

Tempo- och snabbhetsövning på Loverslund...

Idag har blåränderna varit på maximalt miniläger i Loverslund. Två träninger och klassisk husmanskost på Kolbodagården har avverkats. Lyckat. Det är bara vattnet i Kolbodabadets bassäng, Herr Celsius och Moder sol som saknats. Nåja, temperaturen var på G och några solstrålar lyckades faktiskt tränga igenom Möremolnen emellanåt. Spelar ingen roll om det är lite tovigt och ojämt, det är alltid en speciell känsla att kliva ut på naturgräs de första gångerna. Inte utan man blir lite sugen. 

Från dagens pass kan rapporteras kvadratenspel, avslutningar, uppspelssituationer, pressövningar, fotarbete och spel på ett och två tillslag i stor rektangel. Dessutom ett kort men viktigt teknikpass, i konsten att nicka. Här saknar många truppmedlemmar förståelse för ett rätt tekniskt utförande och uppvisar skral tajming. Det gäller att nöta dessa teknikmoment ibland. Att nöta ger erfarenhet. Erfarenhet bidrar till ett bättre utförande. Ett bättre utförande ger kvalitetshöjningar  i både defensiv och offensiv zon.

Det saknades en del pjäser i Loverslund. Arbete, skola  och lite småskvanker höll en del borta från minilägret. Frågan är dock vad som hände med Juan Gomez knä på senaste träningen. Hoppas det inte var något allvarligt utan att han snart är igång igen. Roligt att se U-truppens Erik "Bläckfisken" Åkerlind på Lovers matta. Han har en förmåga att "veckla ut" sina långa ben och "bryta", när situatuionen nästan ser ut att vara körd. Spännande fortsättning följer. Här lite bilddokumentation från dagens pass. Klicka på bilderna så blir dom lite större... 
 
Avslutsövning...
 
Snart premiär...

Spegelmannen...


"Bläckfisken" Åkerlind...
 


Gott käk...


... och gott att dricka


Tidigare i veckan spelade blåränderna sin första "gräsmatch" mot Emmaboda just här i Loverslund. Ganska hygglig start på "den riktiga säsongen" och vinst med 2-0. När passningarna och planen tillät ett högt tempo såg det studtals riktigt trevligt ut, men det finns fortfarande en hel del kapitel kvar i fotbollsboken innan det är dags för examen och MVG. Hoppas vi hinner beta av ytterligare ett par kapitel denna säsong. Nästa kapitel som måste läsas in är - Sätt dit tassarna. Det handlar i stor uttsträckning om en mental bild där man ser sig själv komma ut med bollen från närkampen. Inställningen är helt avgörande i flertalet motlägg och fifty-fifty-lägen. Hemläxa.
Bildgåtan...

Veckans webbenkät får hänga kvar tills på onsdag då det blev något fel på inrapporterade svar som försvann. Hokus-Pokus helt enkelt. Oförklarligt, men så är den nya tekniken ibland. Istället laddar vi för en ny bildgåta här till höger. Som alltid är jag ute efter ett fotbollsuttryck. Individuella och kreativa tankar mottages. Och... det finns egentligen inga fel svar, även om det till slut alltid är jag som har facit.



Stadens röda bröder tog med sig en poäng från Örjansvall idag. 0 - 0 i en match där tydligen bägge försvaren imponerade. Vi behöver en bättre start än förra året och med en poäng i bagaget kommer premiären på Guldfågeln Arena att bli magisk. 12 060 fotbollsfrälsta kommer att får vara med om kross av järnkaminerna från Stockholm den 11 april. Guldfågeln Arena kommer att flyga in i historien med en guldkantat trepoängare. Ta på er finskorna / BloggarBill  

Inga kommentarer: