torsdag 14 april 2011

Fotbollstempen stiger

Härligt, nu har vi landat på Bergaviks IP...

Gott. Mycket gott. Nu har blåränderna landat nere på Bergaviks IP. Livet blir liksom lite enklare för alla, när träningar och matcher sker på ett å samma ställe. A-plan har ännu dryga veckan på sig att återfinna sin gröna skrud och vissa av ojämnheterna kommer sannolikt att bultas bort, samtidigt som en klippning av gräset brukar göra susen. Träningen i veckan har sett rapp ut och blåränderna utstrålar beslutsamhet. Vi är många som har väntat länge nu. På söndag går första racet. Nybro borta.

El Clasico är stort. När Barcelona och Real Madrid drabbar samman sitter miljoner fotbollsälskare framför TV:n å slickar sig om munnen. Fotbollsartisteri på högta nivå med världens bästa underhållare i branschen. En seriepremiär med IFK Berga är minst lika stor. Förstå mig rätt nu, bloggläsare, fotbollsmässigt är naturligtvis division III sydöstra i Sverige ljusår från att konkurrera med världens två kanske bästa lag. Men. Och det är ett viktig men. Känslomässigt bultar ett blåvitt föreningshjärta minst lika starkt när Simon "Släggan" Gustafsson fläker sig och gör en grym glidtacklig av boll och motståndare, som när Messi åker slalom på finrummens arenor. Fotbollsgodis fast olika smaker. Jag gillar bägge.

Lite fräckt ändå när Barometerns Bollkallen landar i brevlådan.  Då vet man att våren är på G. Det blir liksom en hel del läsning att gotta sig åt och man blir timmen sen till jobbet. I år fanns inte bergabröderna med i denna pyttipanna av lag och serier från länets fotbollspyramid. Kändes lite vemodigt, men tydligen dras gränsen vid de serier som ligger under Smålands Fotbollförbund. Tillhör man "Svenskan" så faller man inte under begreppet "lokalfotboll och gärdsgårdsserie". Nåja, vi är nöjda med 2010 års resultat och uppmärksamhet i Bollkallen å landar nu om bössan för att fightas med de lite större lagen 2011. Känns helrätt.

Samma dag som Bollkallen låg i brevlådan landade även Bergabladet i samma låda. Kul att se den aktivitet som råder i klubben, alltifrån minsta pojlag till seniortruppen. Kunde inte låta bli att dra på mungiporna när jag läste vissa av seniorspelarnas målsättningar för 2011. För er som inte ingår i Bergabladets upptagningsområde kunde följande utläsas:
- Fler mål än Modig (Johan Leandersson)
- Inte förlora någon närkamp (Lasse Magnusson)
- Mer översteg än Patrik Rydasp (Ola Grändås)
- Få mer skägg än Björn (Släggan)
- Slut å lip nu (Rauken)

Får väl ta en del av målsättningarna med glimten i ögat och en nypa salt. Vi får hoppas att prestationerna på fotbollsplan också ger mersmak som får mungiporna i rätt vinkel.

Föregående webbenkät visade att BergaBloggens läsare har god fotbollskänsla. Mest röster på vem som skulle bli Kalmar FF:s premiärskytt i allsvenskan hamnade på Kristoffer Fagerkrantz, å mycket riktigt var den han som stänkte in premiärmålet på Guldfågeln Arena. Bra jobbat. I enkäten till höger ställs idag frågan:
- Vem blir första spelare i Berga att näta 2011?

Dessa bloggande rader är mina sista inför helgens seriepremiär mot Nybro IF borta på söndag. En bustuff öppning för övrigt. Dyker kanske upp i Bulls blogg på lördag och tippar hur serien ska sluta, men då blir det bara i form av en tabell. Vill därför ta tillfället i akt och skicka med några ord inför premiären, blåränder.

Ta på er kampstället å stå stolta upp för våra blåvita färger, killar. Och som alltid. Du måste vilja och våga för att vinna / BloggarBill

Inga kommentarer: