onsdag 6 april 2011

Mod, tack

Igår spelade blåränderna träningsmatch mot Lindsdal nere på Lovers matta. En match som slutade 1-1 efter att Albin gett Berga ledningen i den andra halvleken och Lindsdalarna kvitterat efter en hörna.

Tycker att bergaboysen gör en en klart godkänd insats. Under stora delar av den första halvleken är det Berga som håller i taktpinnen med bra rörelse och bra kombinationsspel utan att för den skull skapa speciellt många öppna chanser. Det saknades lite precision i sista passet och udd i de avgörande momenten innanför straffområdet. Men dom tiondelar som behövdes att behandla bollen extra, kommer att finnas i större utsträckning på hyggliga gräsplaner lite längre fram i vår. Spännande fortsättning följer.

Sista tjugo minuterna av matchen orkade blåränderna dock inte hålla ihop laget tillräckligt, utan fick stundtals ganska hårt tryck mot sig. Tycker att man stod upp bra i själva spelet, men hade förtvivlat svårt att få bort bollen vid fasta situationer. Här finns en akilleshäl i truppen, där flera spelare måste visa större beslutsamhet och mod i framförallt luftspelet. Även om du inte vinner luftduellen så måste du vara där å störa med närkontakt. Målvakt Rudelius visade prov på mod och resolut agerande vid flera tillfällen och det är nog en nyckel i år, att våra målvakter håller rent i luftrummet, samtidigt som flera övriga höjer sig i just detta spelet. Mer mod, tack !

Sammantaget en nyttig genomkörare som blåränderna kan lägga till handlingarna med högburet huvud. Ett tips till bägge lagen. Ge gärna en omedelbar och spontan kommentar till domaren om du känner dig förfördelad, det accepteras oftast, men spring inte och smågnäll hela tiden. Då landar jävligt många onödiga gula kort i domarblocket och det har inget lag råd med.

Lördagens bildgåta var en luring. De som går in och vikarierar när en lantbrukare är ledig kommer från Avbytartjänst och kallas därmed avbytare. Något som även är ett vanligt uttryck i fotbollen. Yes, svårt.

Albin Carlsson och Pierre Magnusson delar på epitetet, truppens glädjespridare. En tung utmärkelse. I webbbenkäten idag reder vi ut frågan om vem som är snabbast de första 10 meterna. En viktig egenskap.

Nu taggar vi upp för sjönsång den 11 april. Den nya FF-låten kommer att få en rejäl kör inför matchen mot Djurgården. Släng er i väggen, Körslaget. Måste säga att det är en läcker fotboll och supporterhalsduk utanför Guldfågeln Arena. Känns fräscht och fräckt och jag hoppas verkligen att den klarar sig utan sabotage och förstörelse. Men hur i helskotta ska allting bli klart runtikring? Den som kommer får se den 11 april / BloggarBill.