söndag 10 april 2011

Ursäkta, blåränder

Ursäkta blåränder, imorgon slår hjärtat lite extra för stadens röda bröder...
Ursäkta, blåränder. Idag får ni inte spela huvudrollen i bloggen. Visst, några rader om genrepet mot Älmeboda/Linneryd ska vi naturligtvis avhandla. Men sen får ni faktiskt stå i skuggan av stadens röda bröder, som står inför en milstolpe i Kalmars fotbollshistoria. Premiär imorgon måndag på Guldfågeln Arena, Kalmar FF - Djurgården. Respekt.

Taktiska dispositioner i paus...
Genrepet mot Älmeboda/Linneryd (som åkte ur division tre ifjol) på Loverslunds matta blev inte den värdemätare man önskat sig. Lågt matchtempo rakt igenom, där Berga föll in i Kronobergarnas tempofattiga spel. Inledningen av matchen dock hygglig med bra press och koncentration, då levererade också laget tre mycket fina mål med tre olika målskyttar. Först drog Jalal till på halvvolley efter fint förarbete av Tjappe. Sedan smekte Robin iväg en djupledsboll där Martin löpte i precis rätt ögonblick och vackert lobbade över en felplacerad keeper. 3 - 0 svarade Leandersson för efter ett distinkt skott utifrån. Ridå å tack för kaffet i paus. 

Pausfika a la Magnussons...

Andra halvlek kändes mest som en lång transportsträcka, där tempot sjönk ytterligare och där Älmeboda bjöds in i matchen utan att för den skull hota nämnvärt. Målvakt Madsen och backlinjen hade buskoll på de få intentioner till farligheter som skapades och merparten av spelet var förlagt till mittplan. Oroväckade nog lyckades inte blåränderna växla tempo speciellt många gånger och det blev lite för mycket "soloansvar" dvs var och en gjorde sitt jobb tills bollen lämnades till nästa blåtopp som också gjorde sitt "solojobb", istället för att arbeta tillsammans och låta bollen göra jobbet. Färre tillslag och bättre rörelse är receptet.

Slutresultatet skrevs till 4 - 0 efter ett bra växelspel mellan Leandersson, Patrik och Robin som rakade in bollen i öppen kasse. Nåja. Att vinna med 4 - 0 utan att förta sig är naturligtvis inte illa pinkat. Stabilt försvarsspel var nyckeln denna dag. Men till premiäromgången mot Nybro nästa söndag måste hela laget tagga upp åtskilliga procent. Annars kommer återkomsten till division III att bli ett bistert uppvaknande för blåränderna. Varningsflagg för fjolårets division II-lag hissas redan nu, som enligt Bulls rapporter såg riktigt spelsugna ut. Ta det inte som ett hot blåränder, det är ett löfte. Jag vet dock att vi kan matcha dom med rätt inställning. Nästa söndag drar vi på oss blåställen. Finliret har vi i oss.

Rydström drömmer om Bergavik...

I torsdagens Barometern diskuterades Guldfågeln Arena och betydelsen för regionen och Kalmar FF. Kapten Rydström hade en någon svårtolkad signal om att "bäst hade det väl varit att spela matcherna nere på Bergavik". Vet inte hur jag ska tolka detta budskap men Ordförande Mårtensson njöt i fulla drag när han läste kaptenens signaler. Mårtensson tackade för passningen och uppfattade Rydströms ord som om det skulle liras derby mellan IFK Berga och Kalmar FF någon gång i framtiden. Fa´n trot.


Måndagen den 11 april blir en vacker dag att minnas. Först trycker vi dit 08:orna från storstaden på bönders vis. Sedan visar vi upp Sveriges fräckaste fotbollsarena där Aftonbladets Sportblad med krönikörerna Erik Niva och Simon Bank bjuds på efterfest i Guldfågelns rede. Ett rede som inte bara består utav fotbollar, utan här visas även upp fotbollskonst i bild och tanke. Nytänkande.

Jag hade förmånen att få träffa Läckebyprofilen Bengt "Cidden" Andersson 1990. Han hade då precis skrivit ett antal dikter som han skickat in till sitt förlag. Han testade sina tankar på oss och vår reaktion var oreserverat tummen upp. Mästerverket "Hela bollen ska ligga still" kom sedan ut 1991 och har allt sedan dess varit poesi i fotbollskretsar. Tack Cidden. Flera av Ciddens dikter finns nu i Guldfågelboet.


Nu börjar vi ladda för matchstart. Det ska bli en sjuhelvetes hyllning av Arenean och våra röda fotbollsbröder. Nu går vi in i en ny era. Och det bästa med det. IFK Berga kommer att få nytta av detta. Tro mig.


Det är många som läser BergaBloggen...

Parentes. BergaBloggen växer utan tillväxthormon. Nu har vi fyllt tre månader. Under januari hade vi ca 30 - 50 besökare dagligen. Under februari hade vi taggat upp till ca 80 - 90 besökare varje dag. Nu när vi börjar närma oss seriestart har vi mellan 200 - 250 besökare dagligen. Det är inte bara blåränder som följer bloggen. Jävligt bra jobbat Bull, tycker Bill.



Förra webbenkäten visade att Simon "Tjappe" Gustafsson har de snabbaste fötterna de första 10 m i truppen. Nu gäller enkätfrågan till höger vem som dunkar dit Kalmar FF:s första allsvenska mål 2011.

Som sagt. Ni får ursäkta blåränder, men på måndag hoppar jag träningen. Jag laddar för allsvensk hemmapremiär och klär mig i rött å vitt. Men sen är jag tillbaka i vardagen igen och då ses vi förhoppningsvis nere på Bergaviks IP i veckan. Kalle har krattat i manegen. Ni får stå för showen 2011 / BloggarBill

1 kommentar:

Mr Big! sa...

Svaret måste vara "Surströmming" efter som Järnkaminerna tyvärr vinner och då blir inte Henrik glad!