tisdag 26 april 2011

Hemmapremiär


Igår hade blåränderna hemmapremiär på Bergaviks IP. Strålande solsken, en termometer som stack upp emot 21 grader, en gräsmatta som fick Guldfågeln Arena att se torftig ut och hela 414 betalande åskådare. Massor av lokala fotbollskändisar trängdes på läktaren å i glasskön och både lokaltidningar och radio var på plats. En härlig inramning alltså. Tyvärr levererade inte hemmalaget i premiären. Färjestaden vann efter en stark andra halvlek med 2 - 1.
 
 
Vi tar det från början. I första halvlek hände egentligen ingenting. Det var ganska mycket långbollar från bägge håll och de rödvita ölänningarna fyllde på med mycket folk på varje möjligt långt inkast och på frisparkar. Matchen fick ingen karaktär och inget av laget visade vilja eller energi nog att sno åt sig taktpinnen. Berga fick göra en omdisponering när Ola blev skadad och Tobbe fick flytta ner. En rokad som kom att påverka matchbilden en hel del vill jag nog påstå. Naturligtvis ska vi klara denna typ av förändringar, men olyckligtvis har vi drabbats av omstuvningar ganska tidigt i de första bägge matcherna.
 
Frågan som ställdes i pausvilan var vilket lag som skulle arbeta sig in i och överta taktpinne och initiativ. Vi behövde inte vänta länge i den andra halvleken förrän Färjestaden rann igenom och pricksköt 1 - 0. Visserligen kvitterade blåränderna genom Juan Gomez till 1 - 1, efter en fin framspelning av Tjappe, men sen var det slut på det roliga. Berga var allt som oftast både två och trea på bollen och mittfältet hade ruskigt svårt att få till något konstruktivt spel samtidigt som varje närkamp gick i ölänningarnas favör. När Färjestaden ganska omgående även gjorde 2 - 1 kändes det som om blåränderna började spela på chans och inte tog jobbet.
 

Tycker att det finns många blåränder som måste titta sig själva i spegeln och ställa frågan.
 
- Gjorde jag mitt jobb i matchen?
 
Tyvärr kan det inte bli många "JA" efter den "spegelfrågan". Att förlora mot ett spelskickligt Färjestaden (andra halvlek) må väl var hänt, men att förlora i princip varenda duell på mittplan och vara bekväm i löpdueller håller naturligtvis inte.
 
Nix. Nu gäller det att skaka av sig hemmapremiären och tagga upp kampinställningen överlag. Säsongen är lång och serien känns busjämn, men vi grejar det inte utan blåställ, energi och engagemang... 
 
 
Inte lätt att plocka ut topp tre idag. Överlag inga superlativ, men man måste alltid ta jobbet, även om spelet inte fungerar. Följande nomineras med motiveringen att de just tog jobbet:
 
  1. Juan Gomez visade energi och löpvilja även om de vassa chanserna uteblev. Målskytt.
  2. Tom "Rauken" Eneqvist visade upp ett starkt närkampsspel och låg ofta rätt i positionsspelet.
  3. Rickard Rudelius agerade stabilt och var på tårna vid flera tillfällen. Chanslös på målen.
Det som är bra med en lång fotbollssäsong är att man snabbt kan revanschera sig. Oavsett om du är tränare, spelare, domare eller supporter så kommer det nya tillfällen ganska omgående. Det går inte att gräva ner sig i förluster kring sånt som har varit, eller sånt som du eller laget inte kan påverka. Man ska självklart analysera och skapa förbättringsbilder, men sen måste bladet vändas och fokus ligga på nutid och framtid. Därför känns det extra bra att blåränderna redan ikväll har premiär med B-laget mot Lindsdal på Bergaviks IP kl 19.00. Nya förutsättningar, nya möjligheter / BloggarBill
 

Inga kommentarer: