måndag 4 april 2011

Vem kör idag?





Så har då äntligen våren kommit, trots lite snömögel lyser Bergavik i en grön nyans. "Kalle" går som tidigare år med räfsan i högsta hugg. Finns det ett säkrare vårtecken, skulle i så fall vara tranorna som tar en vilopaus på Öland.

I lördags hade allsvenskan premiär och mindre än två veckor så är det dags för oss. Våra motståndare Nybro har träningsspelat mot Alstermo och Furuby. En oavgjord och en vinst med tre noll är inte något som skrämmer nämnvärt. Furuby spelar ju dock i div.5 men träningsmatcher förtäljer ju inte hela historien.


Var nere på Bergavik ikväll innan träning och kunde konstatera att stämningen är på topp precis som det skall vara i ett lag med hög moral och självförtroende. Dock fanns det en del orosmoln på himlen. Som alltid när alla är klara kommer den stående frågan, vem kör. När tränaren har hoppat in i sin så kallade bil så kvarstår ett mindre gäng. Alltid är det Jalal som blir utan droska och motvilligt får kliva in i sin så kallade bil. Stackars pojk! Till slut far alla iväg och endast "Kalle" står kvar, krampaktigt hållande i sin räfsa. Tack gode gud för att det finns sådana som honom.


Det går ett ryckte om att Mats och PG har beställt nya matchbollar i år. Till min stora fasa så lyser dom orange likt gamla Televerket. Ni som var med på den gamla goda tiden, på Tipsextras begynnelse kommer ihåg snömatcherna mellan Wolwes och Stoke. Kommer ni också ihåg bollarna? Ni kommer få en nostalgitripp när ni går på Bergavik i år.


I morgon är det match mot Lindsdals IF i Loverslund. Skall bli spännande och se hur vi står upp mot ett division två lag. Visserligen är det förmodligen ett underlag som är både si och så men det är dock allt gräs. Precis som Bill sa så är det nog detta underlaget vi kan förväntas spela på nu i vår och även till hösten. Vem kommer inte ihåg "Gamla Värendsvallen" förra året. Kan få mardrömmar av mindre, sämsta planen hittills.


Vårens höjdpunkt kommer nästa vecka, Bergabladet! Nu skall än en gång bygden få sig presenterat framtiden inom Kalmarfotbollen. Har förhandstittat på den, SNYGG!!!

Även jag har en liten bildgåta idag, en matchterm!

Vi syns i morgon i Loverslund!

Inga kommentarer: