onsdag 20 april 2011

Intresset ökar!!!







Premiären är lagd till handlingarna så nu siktar vi mot nya mål och framgångar. 300 i publiken på Victoriavallen ger oss en fingervisning om vad det kan handla om på måndag. Förra året vann vi publikligan i div. 4 östra Elit och målet måste ju vara att upprepa den vinsten. Målkavalkaden och poängen sist ger ju en extra skjuts på PR sidan. Köerna kommer ringla långa till Bergavik.


Våra motståndare Färjestaden är enligt dom själva oerhört revanschlystna efter att nollat i alla kolumnerna sist. Förmodligen kommer man försöka hitta sitt egna spel med direkta passningar och stor rörlighet. Mot Sillhövda var man inte nära denna modellen utan föll in i motståndarnas långbollande. Nu är det upp till oss att hålla i taktpinnen och få matchen dit vi vill. Andra halvlek mot Nybro är något att ta med sig. En kämpaglöd som det var länge sedan vi såg sist och ett spel som vi behärskar. Om vi går in med den inställningen och motivationen redan från första minuten kommer det gå bra. Skillnaden mellan div. 4 och div. 3 är inte tempot utan den fysiska delen.


Ikväll är det match igen på Guldfågeln Arena, 9000 åskådare förväntas komma. Anledningen till att det inte blir fullt är att Elfsborg inte kommer med så många åskådare. Den stora diskussionen är inte hur det kommer gå utan hur David Elm kommer bemötas. För mig ter det sig ganska löjligt eftersom det är en medial uppförstoring. Visst kommer det bli en del burop från mindre spridda grupper men i det stora hela blir det nog applåder vid presentationen Vad folk måste förstå är att på denna nivån existerar inte klubbkänslan på samma sätt utan pengarna styr allt. På gott och ont! Kommer man dock ned på våra breddgrader så blir det annorlunda. Kommer ihåg att inför förra säsongen var några av våra spelare och provtränade med ett lag då i en högre division. De valde dock snabbt att bli kvar i IFK Berga med den enkla motiveringen, klubbkänsla och trivsel. Just trivsel med förening och kamrater är A och O i föreningar likt vår. Klubbkänslan byggs upp inifrån och startar redan från första dagen man tar på sig en matchtröja. Utan denna klubbkänsla hade aldrig IFK Berga varit så här högt i seriesystemet och den kommer peta upp oss ytterligare några pinnhål.


I söndags fick jag uppleva ett trendbrott på Victoriavallen. Normalt är det ju Ordförande Mårtensson som hörs mest med positiva som negativa kommentarer. Denna dag fick han dock inte en chans att ens andas sina tankar innan Peter Rydasp överröstade honom med sina analyser och direktiv. Frågan är ju nu, kommer Mårtensson ta tillbaka rollen på verandan på Bergavik eller har han abdikerat för gott?


Ha en trevlig kväll!


Inga kommentarer: