lördag 30 april 2011

Blekingeland

 
Idag tar jag och broder Bull bilen ner till Ronneby och Saxemara där blåränderna har en tuff match att vänta. Saxemara har knipit fyra poäng på de inledande två matcherna och bl a slagit toppseedade Rydaholm hemma. Hoppas att blåränderna har packat ner en rejäl dröse kampmoral i matchtrunken och att de inte glömmer att ta med sig denna viktig ingrediens in i matchen också. Det gäller att fokus finns till sista signal i vareviga match. Varenda mål framåt eller insläppt mål bakåt finns med i bokslutet i oktober. Kom ihåg det blåränder. Ett tips inför dagens drabbning, se upp för Saxemaras anfallare Fatmir Peci, han har gjort lagets samtliga fyra mål och leder treans skytteliga på detta efter två matcher. Varningsflaggan är hissad.
Idag gäller det att vara på tårna...
 
I går kväll spelades två matcher i trean. Växjö BK - Sillhövda slutade 0 -1. Nykomlingen Sillhövda visar muskler och hög kampmoral i årets trea. Laget är onekligen svårforcerade med sitt femmannamittfält och vet vad innebörden av en gedigen laginsats innebär. Imponerade. I matchen Moheda - Ryssby vinner Moheda mer väntat med 3 - 1. Nu hoppas jag att våra blåvita boys ska skrälla och knipa poäng på Brunnsvallen i Ronneby.
 
 
Ikväll möts alla bergabröder å bergasystrar å alla andra också för den delen, nere på Bergaviks badplats. Traditionellt Valborgsmässofirande med eld, sjönsång, tal, lotterier, fiskdamm, chokladhjul och en luad ålabod. Som vanligt hoppas jag på trångt, trevligt och mycket slantar i kassan till IFK Berga. Hoppas du har tillfälle att tittta ner och bidra med några kronor samtidigt som du har chansen att vinna den fetaste asken på chokladhjulet. Personligen tror jag att nr 18 kommer att bli kvällens turnummer.
 
 
 
 
 
Imorgon tar jag cykeln till Guldfågeln Arena då stadens röda bröder möter Syrianska hemma. Saknar fortfarande kvalitet i anfallet men det nya fågelboet har hittills visat sig svårintagligt för motståndarna. Två segrar på hemmaplan ger råg i ryggen och imorgon tippar jag att vi får se en allsvensk premiärmålare i unge Måns Söderqvist. En spännande spelartyp med spetskvaliteer och utvecklingsmöjligheter som heter duga. Våga lira Måns, Nanne.
 
Nu gäller det bara att ta några tag i trädgården, tanka bilen, å sen drar vi till Blekingeland och håller fana och huvud högt !!!
 
Avslutningsvis ett enda ord till alla fotbollsälskare. Messi.
 
BloggarBill

Inga kommentarer: