måndag 18 april 2011

Kryss i premiären


Victoriavallen gav ingen victory till något lag...
Måste naturligtvis fokusera på gårdagens seriepremiär för blåränderna mot Nybro. En match som till slut fick ett kryss i protokollet och resultatet 3 - 3. Efter en hygglig första kvart tog Nybro över rejält resterande del av halvleken. Berga såg bleka ut om nosen och Nybro var snabare och starkare i det mesta. Hade man haft en "längd- och hastighetsmätare" på samtliga spelare hade det blivit uppenbart i paus att Nybrospelarna hade sprungit både längre och snabbare. 2-1 i i första halvlek var siffror som blåränderna måste vara nöjda med, inte minst efter ett 2-0 underläge och Släggan utvisad. Man kunde nästa utläsa att ryggraden i Nybro kom med ett "division-två-tempo" i kroppen medans ryggraden i IFK Berga endast varvade upp på "division-fyra-elitnivå" dvs dom två divisioner som skiljde i fjol. Ola Håkansons reducering efter Tobbes frispark var guld värd innan pausvilan.

I halvlek nummer två fick även en Nybrospelare syna det röda kortet och spelarantalet jämnades ut, liksom spelet, även om Bergas passningsspel inte stod att känna igen sedan försäsongen. Sannolikt beroende på motstånd, plan och premiärnerver. Berga kvitterade (Juan Gomez) dock och tog även ledningen (Martin Carlsson) innan ett olyckligt självmål satte punkt för premiärmatchen. Även om det kändes riktigt surt direkt efter slutsignalen, så måste man nog medge att de rödvita Nybroiterna var något starkare denna kväll, inte desto mindre starkt av blåränderna att ta sig tillbaka in i matchen och på vippen få med sig tre pinnar i bagaget. Jag har pekat på det i bloggen tidigare i år, ingen match är slut förrän domaren blåser för sista gången, vilket verkligen bevisades i premiäromgången av division tre sydöstra. I de fem matcher där det gjordes mål, nätades det i fyra av dessa i matchminut 88 eller senare. Hemläxan som måste göras är - slappna inte av - fullt fokus till sista signal, blåränder. Massor med matcher kommer att avgöras sista fem.

 
Mina topp tre i premiärmatchen var:
  1. Robin Karlsson, rapp i steget och rejäl i närkamperna. Utstrålade belutsamhet och var nästan felfri i 93 minuter.
  2. Ola Håkansson, utomordentlig i positionsspelet, ville gärna lugga sin gamla förening på poäng och tog Berga tillbaka in i matchen med sitt mål innan pausvilan.
  3. Patrik Rydasp, fick anpassa sig till ett annat spel än han brukar, men imponerade med fighterinstinkt, fräcka brytningar och ett starkt huvudspel. 
Bonusomnämnande till inhopparna. Juan Gomez började på bänken, men såg riktigt taggad ut när han kom in direkt i andra. Härlig tajming på nickmålet. Alexander Modig visade under sitt tjugominutersinhopp härlig glöd och vann flera viktiga närkampsdueller. Vi har sagt det tidigare Bull å jag. Truppen har både bredd och spets. Det finns alltid starka inhoppare på bänken 2011. Nyttigt att veta för tränare Gson.

Noterbart är att ingen trodde på dig Ola som förste målskytt i trean. Gott att du visade att gammal är äldst. Ny webbenkät denna dag. Hur mycket folk tror du kommer på hemmapremiären och derbyt mot Färjestaden? 

Naturligtvis in i helvete alldeles för tidigt att uttala sig om serien ännu, men sett till första omgångens resultat kommer det att bli massor av blåställsmatcher i inledningen. Flera oavgjorda matcher i denna omgång och uddamålsvinster i övriga. Dom uttalande topplagen blev alla snuvande på poäng. Spännande fortsättning följer. För blårändernas del vankas ånyo ett derby. Annandag Påsk är det kritat för match mot Färjestaden nere på Bergaviks IP. Varför inte köpa en premiärlott med möjlighet att vinna en cykel eller några välfyllda varukorgar. Varför inte dyka upp och ge blåränderna ditt stöd. Det kommer att behövas i år.

Ser svårt ut att upprepa succen 2008...

När det gäller Kalmar FF saknas en riktigt jävla bra forward 2011. Anfallsalternativen är för få och kvaliten inte tillräcklig. Det är den bistra sanningen. Det handlar om att handla och det fortare än kvickt. Till sommaren måste vi ha in kvalitet i anfallet, annars riskerar hösten att bli en nagelbitare. Fast på onsdag tar vi kampen och knäcker "di gule" på Guldfågeln Arena / BloggarBill 

Inga kommentarer: