fredag 13 maj 2011

20 - 1

B-laget har fått en kanonstart i årets serie...
Bekymmer med bloggen... vi prövar med att lägga in gårdagens text igen...

Nu är serierna igång på allvar för blåränderna. A-, B- och U-lag matchar intensivt i veckodagar och i helger. I veckan hade B-laget sin andra seriematch för året när man enkelt besegrade Emmaboda på hemmaplan med 8 - 0. Årets spelartrupp visar både spets och bredd vilket inte minst visar sig i B-lagsserien som benämns Utveckling A Sydöstra. Efter två matcher har blåränderna 6 poäng och den mäktiga målskillnaden 20 - 1. Att tränare Lasse Rudelius och lagledare Pär Gustafsson kan matcha starka uppställningar betyder mycket för våra u-lagsspelare som får tillfälle att kliva in på seniornivå och samtidigt ha en hel del rutinerat folk att luta sig emot vilket underlättar inskolningen. Nu senast fick vi se fina insatser av Emil Engström, Erik Åkerlind, Erik Jonsson och Adam Andersson. Tycker att tränartrojkan Tommy Andersson, Ola Quist och Matthias Lindberg har gjort en bra jobb och förberett ungtupparna på ett utomordentligt sätt. Fortsättning följer.
 
I matchen mot Emmaboda senast delas följande matchtrippel ut:
 
  1. Björn Johansson, visade sin gamla klubb vem som regerade på Bergaviks IP. Aktiv, engagerad och pådrivare under hela matchen. Klok. Klokare. Klokast.
  2. Ludvig "Ludde" Olsson, svårforcerad och rapp i steget. Följsam i försvarsspelet och ett par offensiva raider av högsta klass. Mer av den varan, tack.   
  3. Marcus "Fjädern" Rydasp, ser lite loj ut emellanåt med producerar framåt och är oftast iskall när chanserna dyker upp. 10 mål på två matcher imponerar.
 
På lördag väntar en bustuff uppgift i trean. Toppkandidat Rydaholm står för motståndet borta på Kungshalls idrottsplats. Här får blåränderna verkligen bekänna färg och på Nordic Bet vankas höga odds på blåränderna. Träningen i veckan har sett bra ut och verbalt har tränare Gson skruvat upp tonläget under vissa spelpass. Klokt. En positiv peppning triggar igång viljan att fightas. Det handlar om att på olika sätt få ut det bästa under träning och match och skapa en taggad vinnarattityd.
 
På lördag har jag planerat in att hinna med både konfirmation och besök i medlemspuben på Guldfågeln Arena, så tyvärr missar jag helgens drabbning i Rydaholm. Håller dock bägge tummarna och kniper med bägge stortårna för att ger er välbehövlig support och stöd. Om det räcker har jag ingen aning om, men visst ska vi slåss om poängen blåränder.
 
 
 
Ska kolla med stadens röda bröder om vi kan lägga in matchen Rydaholm - IFK Berga på den digitala resultattavlan. Nu kör vi / BloggarBill

Inga kommentarer: