onsdag 18 maj 2011

Alla vi tillsammans.





Även jag var på B-lagets match mot Smedby och kan till fullo ställa upp på broder Bills referat men skulle trots allt vilja lyfta fram en spelare till. Jallal och Tobias kommer få konkurrens om platserna på mitten framöver av Björn. En känslig passningsfot och spelsinne i matcherna gör att han är enligt mitt sett att se ett uppenbart hot framöver. Kanske en ny era för Pappa Björn som var livligt påhejad av dottern som vid ett par tillfällen var på väg in på plan med barnvagn och allt.
Just det att familjer, kompisar och andra suportrar följer lagen i vått och torrt gör att alla tillsammans bygger upp hörnstenarna i lag och klubbanda. Att man gör det i små åldrar är väl naturligt men i Smedby var vi ett tjugotal som stöttade våra spelare.

I U-truppens DM match mot Växjö BK dröjde flera A-lag spelare sig kvar efter träning för att se matchen. Gunnarsson hade inte kört en allt för hård träning så dom stannade inte för att dom inte orkade gå hem utan för att dom ville se matchen. Detta ger råg i ryggen på de som sliter på planen samtidigt som det visar dom vad dom har för tillhörighet. Ytterligare en hörnsten i bygget.

Truppen är ung vilket kan vara en av orsakerna till gemenskapen. En annan generation är dom som kommer för att se matcherna. Dessa grånade herrar finner samma gemenskap vid sidan om planen, där det ges möjlighet till att ha synpunkter och drömmar om svunna tider. Damerna som till viss del hamnat där i mammarollen men sedan funnit tjusningen med föreningslivet.Trots att man inte längre har någon släktanknytning till dom på planen kommer man troget. Hörnsten nummer tre.

Till sist har vi alla barn och ungdomar som inte alltid ser på matcherna eftersom en boll kan ju störa. Dom är där för att dom tycker det är roligt och känner sig hemma i miljön runt Bergavik. Fjärde hörnstenen står färdig så nu är det bara att bygga upp seriehuset. Hur högt det blir är vad vi gör det till. Alla vi tillsammans.

Att IFK Berga är på mångas tunga märks när man stöter på folk här och där, längtan efter nästa helg och match märks. Samtidigt har intresset för lokalfotbollen i stort ökat avsevärt och stor del i det har ju massmedia genom sin bevakning. Fotbollsbloggen på Barometern är ett forum som är välbesökt men också ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad på vad som händer i "Gärdsgårdserierna". Att fotboll i regionen inte bara består av våra röda bröder utan att bredden är av lika stort intresse.

Nu skall jag vila på flitens penna, sedan återkommer jag på söndag med en liten analys av vår segermatch mot Sillhövda AIK.

Inga kommentarer: