söndag 22 maj 2011

Proppen ur !!!!




I går blev det en riktig klang och jubelföreställning på Bergavik, glädjen och lättnadens suck gick inte att ta miste på. Både "Bill" och jag har tjatat och tryckt på hur viktigt bolltempot och slitet i närkamperna är i denna serien. Nu blev matchen mot Sillhövda en bekräftelse på detta, killarna sprang och stressade sönder motståndarna gång på gång. När sedan de individuella misstagen kom så högg vi som en kobra och vips fick bortalagets keeper kröka rygg.
Att Albin blev uttagen som bästa spelare råder ju inga tveksamheter om men man undrar ju var får han all sin energi ifrån. Likt en tjur som ser det röda skynket springer han på var enda boll i högsta speed, man blir ju trött av att bara titta på. Denna inställning smittade av sig på flera håll och det var tack vare det som vi vann matchen.
Det var länge sedan det var så lungt på terassen mot slutet av matchen som igår. Alla njöt i det fina vädret över spelet och målen. Trots att vi tog en stor och säker seger så märks det att det finns mycket mer att plocka ut i laget vilket gör att man ser med tillförsikt fram emot fortsättningen.
  1. Nu är ju inte allt som glimmar guld utan det finns alltid saker som kan bli bättre. Det jag framför allt saknar är det totala spelet där bollen transporteras från försvaret via mitten till anfallet. Vi blir många gånger stressade och det resulterar i en och annan långboll istället. Inte mycket att jobba på för Gomez. Jag vet att det går snabbare i trean men laget har resurser att ta fram det spelet om man har lite kyla och focus i passningarna.Sedan känns det lite som ett resursslöseri att ha Patrik på backplats, hans offensiva kvaliteter kommer lite till korta på den positionen. Han gör ett bra jobb som back men hans löpningar som ytter skapar ytor för anfallarna. Mittbackslåset ser bara starkare och säkrare ut för var match vilket skapar en trygghet i det offensiva spelet. Framåt ser Leandersson ut att kunna bli årets fynd, löpstark och målfarlig. Att IFK Berga är på gång märktes tydligt igår så nu är det väl bara att finslipa och hålla i formen inför matchen mot Alstermo på fredag.
Då kommer det nog se lite annorlunda ut eftersom Alstermo har ett likvärdigt spel som oss. Förra året hade vi bekymmer med deras snabba spelvändningar så det blir en tuff uppgift.
Förmodligen tycker Peter Ivarsson & Comapny samma sak på läktaren och det med rätta!

Inga kommentarer: