lördag 28 maj 2011

Derby

Igår var derby på Bergaviks IP. Fjolårets seriekonkurrenter i elitfyran Alstermo stod på andra sidan planalvan å törstade efter poäng. De yttre förutsättningarna var hyggliga även om vinden tog i rejält emellanåt, men mattan är fortfarande riktig bra och här Kalle Rosén m fl som vanligt gjort ett kanonjobb. Drygt 200 fotbollslovers hade slutit upp och det får väl anses som en hygglig siffra när det även var derby mellan Färjestaden och Nybro samtidigt som även Klubben lirarade hemma på Fredriksskans.

Matchresultat Berga - Alstermo 2-2.

Men. Vi tar det från början. Matchen startade hyggligt tempostarkt från bägge lagen och det fanns bud på mål från bägge håll de första tjugo minuterna. Berga hade bl a två ramträffar under den första halvleken men  Alstermobröderna var illerkvicka i sina omställningar och spelande tränare Peter Ivarsson är ett hot mot alla försvarslinjer i division tre sydöstra. I halvtid ledde Alstermo men 1- 0, Juan Gomez hade fått halta av skadad,  men det kändes som om vi var på väg ordentligt in i matchen.

Andra halvlek tar Berga över spelmässigt och skapar ett bra tryck på motståndarens planhalva och borde definitivt landat med någon boll bakom Alstermokeepern. Det röda bortalaget stack dock upp emellanåt och hux flux satt tvåan bakom Rudelius i hemmakassen. Kändes onekligen ruggit tungt i det läget och faktum är att en del i publiken lommade hemåt. Heder åt blåränderna som fortsatte trumma på och med två magiskt vackra mål trots allt fixade en pinne. Som alltid. Mot skogen är vi starka. Först visade Johan Leandersson prov på fin teknik och bollkontroll när att åkte slalom mellan backarna och resolut satte reduceringen i nättaket. Kvitteringen med bara fyra minuter kvar var ett högoktanigt klassmål där Marcus "Fjädern" Rydasp mötte Albin Carlsson precisionsinlägg på helvolley å nätet stod som en strut. Fjädern fick i nästa anfall rött kort efter en verbal dust med huvuddomaren. Förbaskat onödigt.

Vill bara påpeka för alla som slokörat lämnade Bergaviks IP och tyckte att blåränderna skulle straffat Alstermo, att motståndarna har ett rutinerat och homogent lag med spetskvaliteer framåt. Samtidgt. Å det måste man komma ihåg. Blåränderna behöver betydligt fler chanser i år för att hitta rätt. Marcus Mårtensson målnäsa från i fjol finns där inte på samma sätt i år och vi måste "spela oss till" fler målchanser i år. That´s it !

Dagens trippel går till:

1. Innermittfältet. Herrar Jalal, Tobias och Leandersson har de senasste matcher hittat en bra balans, intern kommunikation och ansvarstagade på planen. Gjorde ett stort jobb idag. Formkurvan på väg uppåt för alla!
  2. Simon "Tjappe" Gustafsson börjar bli varm i matchdressen. Massor av tuffa djupledslöpningar idag som sliter upp sår i motståndarnas försvar. Saknar fortfarde lite trygghet och lite självisk inställning när chanserna dyker upp. Formkurvan på väg uppåt!
  3. Patrik Rydasp visar fin teknik och uppspelsfot från vänsterbacken. Bra i positions- och huvudspel. Saknar dock lite av hans kvaliteer i det offensiva spelet, av att utmana och hitta rätt inne i boxen, när han "blir fast" i försvarszonen.