onsdag 4 maj 2011

Rätt medicin

Nanne Bergstrand brukar ibland säga att fotboll är en vetenskap. Det må vara hänt, men ibland är fotboll också att göra det enkelt för sig. Inte komplicera saker å ting. Vilket kan vara svårt. Alla vi som står vi sidan om har våra egna teorier om varför det går bra eller dåligt för vårt favoritlag. Efter tre omgångar i årets division tre har blåränderna knipit en poäng och sett rätt så bleka ut i uppträdande och viljeinställning. Under veckans träningar hittills har tränare Gson, enligt min uppfattning, valt helt rätt medicin för att bota åkomman.
 
Träningstemperaturen har höjts betydligt genom övningsval som inte möjliggör passivitet och en loj inställning. Ibland får man stoppa undan den vetenskapliga avhandlingen, lämna taktikpärmen hemma, hoppa över temposvaga uppspelsövningar och teoretiska genomgångar under träningstid. Man får ge faan i att nöta fasta situationer där tre till fyra man är aktiva och resten är passiva åskådare. Man får lägga vetenskapen i malpåse och satsa på "pure basic".
 
Ibland får man skita i taktikpärmen
 och vetenskapen...
I veckan har vi fått se tempostarka blåränder i spel på liten plan med stora mål, i tuffa dueller och med bultanden fighterhjärtan. Vi har sett tempostarka skottövningar där alla är aktiva och där den passiva tiden är minimal. Vi har sett en "positiv hets" i gruppen där även "patienten insett sjukdomsbilden". Rätt medicin är ordinerad av tränare Gson, nu är det upp till "patienten" och ledare att följa ordinationen under en tid, då tror jag på ett snart tillfrisknande.
 
 
 
 
Ikväll drar vi till mittenlänet och möter Rödsle BK i Smålandscupen. Rödsle ligger i mitten på division 5 nordöstra med 4 poäng efter tre omgångar. Kanske inte en optimal vecka att lira cup, men samtidigt har vi hela tiden sagt att truppen är bred, så nog ska vi tåla detta. Det gäller att mobilisera rätt inställning och högt bolltempo, annars har denna typ av matcher ofta en karaktär att laget från den lägre serien höjer sin mentala status och presterar på topp. Rätt medicin här är alltså rörelse med få tillslag på bollen.
 
Stadens röda bröder visar att Guldfågeln Arena är svårintaglig, även om spelkvaliteen inte har imponerat, har FF skrapat ihop full poäng hemma med skicklighet, flax å flyt. Kalmar FF:s ledning har förhoppningsvis ställt diagnosen att spetskvaliten bland forward måste höjas. Rätt medicin här är att hosta upp ett gäng svenska Carl XVI Gustaf och inhandla en anfallare till höstsäsongen. Det går inte att trolla bort avsaknaden av kvalitet i längden. Samtidigt gäller det att scouta maximalt, för att inte få in en "Svarte Petter" i kortleken.
 
Avslutningsvis. Nu tar vi Rödsle ikväll. Sen tar vi Växjö hemma på lördag / BloggarBill
 

Inga kommentarer: