lördag 14 maj 2011

Lite smolk men vi är på gång!






Hade stora förhoppningar om en dubbel idag för Kalmar FF och IFK Berga. Ack vad närma jag var men oflyt vid en frispark i de sista skälvande minuterna ställde till det.
Satt på Guldfågeln Arena och bevittnade en händelserik match mellan KFF och Häcken men trots 2-0 var fokuset inställt på min mobiltelefon. Trots "Nannes" nedvärdering av Internet så är det skönt att vara uppkopplad för då kan man ju följa vad som händer i Rydaholm. 2-1 i halvlek lät förtroendegivande och många glada leenden skymtade förbi på arenan. I kikaren såg jag BloggarBill och ordförande Mårtensson komma ut från puben med breda leenden. Jag förmodar att det berodde på att de hört resultatet. Nu sjönk ju mungiporna lite grann när vi fick reda på Rydaholms kvittering i slutminuten, surt! Nu skall vi dock vara ärliga att innan matchen var vi mycket nöjda med en poäng men vi var ju så nära. De rapporter jag fått från matchen säger också att vi var det bättre laget och skulle "dödat" matchen redan i första, vilket gör det ännu surare.

Trots att vi i två matcher tappat fyra poäng i slutminuterna så ser jag en klar tendens, nykomlingsnerverna har släppt och IFK Berga är på väg uppåt. Ni har visat vilken nivå laget har, mycket bra jobbat! Nu väntar Sillhövda AIK på Bergavik, ett lag som startat bra men vi är bättre.

Vad hände då på Guldfågeln Arena, jo en urladdning i målchanser men en tränares mardröm. Ett resultat likt 8-3 hade inte varit missvisande om man satt hälften av alla chanser. En match med högt underhållningsvärde för publiken. Det roligaste under hela matchen var att se KFF:s Mathias Johansson. Vilket löfte och talang, måste vara en av de bästa högerbackarna i Allsvenskan. Det visar att trots sin ungdom kan man platsa och ta för sig på högsta nivå. 6500 personer ( 3000 fler än i fjol ) gav stående ovationer så nu vill vi se fler ungtuppar på plan.
Till sist skulle jag vilja backa tillbaka lite grann och ge U-Truppen en jätte stor eloge till genomförandet av DM-matchen mot Växjö BK. Trots att motståndarna var ett till tre år äldre och därmed större rutin och styrka stod IFK Berga upp. Visst var det rättvist med seger för Växjö men Berga var inte långt efter och hade kunnat vinna om man haft lite större flyt. Riktigt bra grabbar.

Inga kommentarer: