söndag 1 maj 2011

Välkommen till trean!


Bill och jag tog bilen ner till Blekingeland för att njuta av vårväder och lite internationellt stuk halvägs till Danmark. Tillrätta på läktaren så kom figting spiriten fram, tillsammans med IFK Bergas egna Muppet Show så kändes det nu jä....
Det dröjde dock inte länge innan paniken lyste i våra ögon, 8 hörnor på tio minuter för hemmalaget och alla lika farliga. Saxemara trummade på och två bollar smet in, Bills frustation kom direkt. - "Men vad i helvete"! Nu blev matchen en besvikelse efter förlust med 3-0 och en låååång resa norrut startade. På 11 mil hinner man analysera mycket och när så smarta snillen spekulerar blev det mycket som ventilerades. Vad kom vi då fram till? Jo att IFK Berga har ett bra och fint grundspel men avsaknaden av tempo och kampvilja i närkamper gör oss till statister i trean. Vi kan inte stå och titta på när motståndarna lirar. Andra halvleken igår gav oss vissa signaler om att det kommer bli bättre men. Nu måste vi ta fram grovstället ur garderoben och lägga finliret på hyllan tills vidare. Lättare sagt än gjort säger ni och visst är det så men för att klara kontraktet så är det ett måste och tro mig vi klarar det också. Så ut och träna upp tempot genom att varje träning är som den sista, låt det smälla på träningarna. Den som tror sig vara given i startelvan skall överbevisas av dom som vill ta platsen. Flåset skall kännas i nacken.
Nu väntar Växjö BK på lördag, då vill jag se den glöd och det hjärta som jag vet finns i laget.



Väl hemma I Kalmar samlade vi oss för nästa begivenhet för dagen, Valborg.
Vad är en Valborg utan ett besök på Bergavik, ett måste för cirka 1000 personer i år. Ål och korvlotteri kryddat med ett populärt Chokladhjul. När sedan skönsången och det obligatoriska vårtalet var slut så tändes elden inför en stor skara förväntansfulla barn.
Bergavik är en idyll med den vackra omgivningen där Ölandsbrons majestätiska belysning ger en förnimmelse av ett Luciatåg enligt Bill. När mörkret föll droppade folk hem för vidare aktiviteter, kvar stod tre Gentlemän och vaktade de sista pyrande lågorna.Tänk att man kan ha så trevligt trots att man bara dricker Loka och Coca Cola. Som vanligt blev det snillen spekulerar där allt från fotboll och raserade bryggor avhandlades. Tillslut fick även dessa eldvakter bege sig hemmåt för att få en behövlig vila. När man fram emot småtimmarna fick luta huvudet mot kudden så var inte förlusten mot Saxemara som genomsyrade utan firandet av Valborg. Vilken härlig tradition och vad folk, då känner man sig ganska nöjd och tillfreds att vara verksam i IFK Berga.

Inga kommentarer: