söndag 8 maj 2011

Segerjubel

Juan Gomez har precis punkterat matchen med sitt 2 - 0 mål...
Fy faaaaan va gott !!!

Blåränderna knep årets första trepoängare hemma mot Växjö BK på Bergaviks IP. 2 - 0 efter full tid. Men det satt hårt åt. Hoppas trepoängaren löser upp lite nervknutar för spelet var krampaktigt långa stunder och vi har fortfarande ganska mycket mer att plocka ut av laget. Se det som ett reservkapital, men räkna inte med det. Den gamle norske idrottspsykologen Willi Railo skrev på det färgstarka 1900-talet en bok som heter "Bäst när det gäller", läs gärna ett par kapitel i den, blåränder. Den håller än.

Patrik Rydasp berättar för
 lokaltidningarna om 1 - 0 målet

Men skit i det just nu. För nu ska vi slicka i oss lite självkänsla och segersötma. Vi ska glädjas när tillfälle ges. För att sedan kommat tillbaka stärkta och ännu mer fokuserade. Det är så förbaskat viktigt att veta vilket välbefinnande som infinner sig efter en vinst. När alla får den insikten så tar man gärna de extra löpstegen, man är beredd att komma ut med bollen ur varje närkamp, man är beredd att våga för att vinna och man prioriterar laginsatsen. Det kallas för lagkänsla och vinnarinstinkt.


Faktum är att det var många lättade leenden när segersången ekade efter match. PGponken konstaterade med rätta:
- Herrejävlar, det är ju minst tre veckor sedan man såg den övre tandraden på ordförande Mårtenssson.
Till och med fåglarna signalerade
V-tecknet efter Bergasvinst...
Å visst. Mårtensson såg nöjd ut som en smiley i facet och insåg naturligtvis vikten av att sänka segerputten idag. Vi var många som gladdes och till och med fåglarna över Bergaviks IP signalerade V-tecknet när dom susade förbi direkt efter slutsignalen. Stort.

Som supporter kändes det onekligen jäkligt skönt att höra den blåvita segersången efter 2-0 vinsten, kolla in och lyssna på länken här. Gott tryck, eller hur. Vi hör den gärna igen å se till att våra nyförvärv också tankar in texten. 

 

Dagens matchtrippel ges till:
  1. Albin Carlsson, duracellkanin Carlsson visade vägen med uppoffrande löpningar i 93 minuter. Fin framspelning till  Patriks 1-0 mål. Ett stort blåvitt hjärta i en liten kropp.
  2. Juan Gomez, löpvillig och svårfångad för Växjöförsvaret. Håller dock ibland i bollen tiondelen för länge. Punkterar matchen med sitt 2-0 mål. Stark i kroppen.
  3. Mittbackarna Släggan och Rauken kvitterar ut varsin läskeblask för uppoffrande och stark defensiv. Vi önskar dock lite mer trygghet i de offensiva uppspelen.
Mitt budkap kvarstår från bloggen i onsdags inför de kommande träningsveckorna...skit i taktiktavlan och fokusera på tempo och aggresivitet under träningarna. Det behövs också mycket bollkontakt för att putsa upp självförtroendet ytterligare och det skadar inte om varje blårand, hemma på sin egen kammare, reflekterar kring hur man skapar en vinnarattityd.
Nu siktar vi på nya skalper / BloggarBill

Inga kommentarer: