tisdag 24 maj 2011

Fotboll är kultur

Match i Smålandscupen på Hindsjövallen...
 

I Alsterbro kör man SAAB...

Igår tog ordförande Mårtensson å jag bilen in i de djupa skogarna för att se blåränderna spela i Smålandscupen mot Alsterbro/Kronofors IF. Ett lag som hittills öst in mål i årets Högsbysexa. Redan vid entrékuren möttes vi av välkomstaffischer som förkunnande att det skulle bli match ikväll på Hindsjövallen. En fotbollsplan som låg idyllisk intill sjön med naturliga läktare på ena långsidan. Vi fick också en pratstund med en gammal Alsterbrolirare som varit med och spelat mot IFK Berga på 1950-talet och som gav oss en trevlig historielexion i ämnet.
Dé var tider det!
 
 
I programbladet hälsades Berga välkomna "ut i skogen där Alsterbro skulle försöka bjuda upp till dans". Något som verkligen kom att stämma in på matchbilden denna afton. Hemmalaget inledde respektlöst med massor av spring i benen och och det dröjde inte länge förrän man rann igenom och nätade till publikens jubel. Innan paus hade man även lyckats peta in 2-0 och blåränderna, som i och för sig hade ett större bollinnehav, hade stora bekymmer att freda sig emellanåt. Ett tufft spelade Alsterbro, med snabba omställningar och långa inkast gjorde livet surt för blåränderna som blev för omständiga och tempofattiga. 
 

Alsterbro hade blåränderna på gaffeln länge väl...

Tränare Gson å Rudelius gjorde omgående några byten i paus för att rulla runt på truppen, men också för att markera att tempot måste höjas. Marcus "Fjädern" Rydasp nickade in reduceringen till 1-2 på hörna innan Simon "Tjappe" Gustafsson trädde in i handlingen, tog tag i taktpinnen å tempoväxlade bort hemmaförsvaret efter två fina djupledslöpningar med 2 mål som följd. Robin Karlsson satte sedan 4-2 till Berga, innan Alsterbro reducerade till 3-4 som blev slutresultat.
 
 
 
 
Måste säga att jag blev mäkta imponerad av kvaliteen på många av hemmaspelarna och det skulle förvåna mig om dom inte lirar i femman 2012. I alla fall om dom kan mobilisera samma gnista i serien. Faktum är att dom höll hyggligt jämna steg med bergaboysen ända tills det var 20 minuter kvar av matchen, då de tappade sin organisation i laget och trampade lite kvicksand här å där. Vi tackar för dansen, för trevlig fotbollsunderhållning och förbaskat god korv i pausen. Å lycka till i serien Alsterbro/Kronofors !!!
 
Matchens guldstjärnor utdelas till:
 
  1. Simon "Tjappe" Gustafsson, kom in å vände matchen med sin rörelse, tempoväxlingar och två mål. "Tjappe" har fortfarande en bit till toppformen, men såg riktig spelsugen ut idag. Ordentligt på G.
  2. Björn Johansson är alltid rejäl och gör sällan en dålig match. Har förmågan att hålla en hög lägstanivå även när lagkamraterna inte har sin bästa dag. Bra passningsfot.
  3. Robin Karlsson kom in efter pausvilan och bidrog även han till blårändernas vändning. Inte helt van i rollen som inre mittfältare, men med sin rörelse och bollskicklighet bidrog han till att luckra upp hemmaförsvaret. 
 
 
Avslutningsvis. Smålandscupen ger en genuin fotbollskänsla när den är som bäst. Å tänk så många härliga fotbollslag och fotbollsplaner det finns i de småländska skogarna. Fotboll är kultur / BloggarBill 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att läsa / nr 4 alsterbro

Anonym sa...

Trevlig blogg// Alsterbro supporter