måndag 16 maj 2011

Benny Guldfot

 
 
Ny vecka. Ny dag. Nya möjligheter.
.
Är precis hemkommen från B-lagets match borta mot Smedby på Tingsbyskans. När domaren blåste för slutsignal var 3 mål bokförda för Smedby och 5 mål för blåränderna. Klart rättvist om än några mål för lite. Visserligen en tuffare uppgift än tidigare, men Berga är starka och svåra att besegra 2011. Gediget i kvadrat. Bägge halvlekarna var ganska lika. Berga hade ett hyggligt stort bollinnehav och försökte hitta fram med passningar och kombinationsspel, medan Smedby försökte hitta långbollar på sina spetsspelare Rasim och Camil. Vi var aldrig direkt hotade i matchen, men är emellanåt lite för snälla när Mr Reiz kommer rättvänd, då gäller det att ha bättre understöd och agera tuffare. Totalt sett ingen toppinsats, men bitvis riktigt trevligt och ungtupparna fortsätter att kliva fram.
 
Dagens guldstjärnor delas ut till:
 
  1. Emil Engström. Toppinsats av unge Emil. Fin bollkontroll, bra löpsteg och ett känsligt tillslag på bollen. Stark i 90 minuter å här finns ännu mer att hämta... 
  2. Marcus "Fjädern" Rydasp. Fjädern fortsätter att producera mål med hela registret. Friläge, lobb, chipp och nick. Fyra nya baljor idag gör 14 putor på tre matcher för Bergas egen "Benny Guldfot".
  3. Mathias Lindberg visade upp en härligt inställning i dagens match. Ruggigt löpstark utefter vänsterkanten, bra kommunikation med övriga spelare och framme i flera avslutslägen.  
 
I efterdyningarna av helgens fotboll rapporteras en stark insats av blåränderna mot Rydaholm. Tyvärr missade jag föreställningen. Spel- och prestationsmässig bästa insatsen hittills om man får tro lokaltidningarna och tränare Gson. Härligt. Nu bygger vi vidare på den tempohöjning och aggresivitet vi sett under de senaste veckornas tränig. Det kommer att behövas mot Sillhövda till helgen, ett lag som överraskat storligen hittills och som fick omdömet "mycket svårspelade och tunga att möta" av Alstermos tränare i senaste matchen. Å då känner vi ju till Alstermos styrkor... så upp på tå mentalt, vässa inställning och aggresivitet i veckan, så tar vi med oss den rätta vinnarkänslan in på Bergavikens IP på lördag!
 
För stadens röda bröder rullar segertåget på i maxfart inne på på Guldfågeln Arena, 4 matcher hittills och 12 friska poäng imponerar. Budskapet är dock fortfarande Nanne Bergstrand
- Du måste handla in offensiv kvalite, låt dig inte bländas av inledningen i årets allsvenska.
 

Rödtopparnas Mattias Johansson
visar upp en komplett verkstygslåda...

Bländas gör man dock av Mattias Johansson, en ungtupp med en spännande verktygslåda som tycks besitta egenskapen att kunna använda de allra flesta verktygen under match också. Briljant i sin backposition, men fixar även en mittfältsuppgift om så krävs.
 
 
 
 
 
 
För övrigt så är det mycket fotboll just nu. Match i helgen för blåränderna, match i veckan för blåränderna, match i helgen igen... Kan inte bli så mycket bättre / BloggarBill

Inga kommentarer: