tisdag 23 augusti 2011

Barriärbrytare

 
Gott, blåränder. Igår levererade ni en viktig barriärbrytare 2011. Tre poäng i mötet mot Alstermo (vinst 2 - 0) var första segern på bortagräs i årets seriespel. Men det satt hårt åt. Matchkaraktären var definitivt inte till fördel för bergaboysen som hade svårt att få igång ett vettigt passningsspel med kvalité. Matchen präglades i stora delar av långa lyft, långa frisparkar, långa inkast och långa avbrott då spelare skulle förflytta sig till fasta positioner på fasta situationer. Det blev liksom aldrig nåt flyt i matchen och hemmalaget trummade på med bra energi däremellan. Vi var nog många bergasupportrar på läktaren som kände en viss oro för om vi skulle hålla distansen ut.
 
Efter lite darrigt försvars- och positionsspel över hela banan justerade tränare Gson lite i de taktiska dispositionerna och även om det inte fick full effekt, så tightades laget ihop en del och arbetsinsatsen var klanderfri på flertalet fötter. Offensivt och spelmässigt finns det dock mer att önska och det gäller att tro på sitt egna passningsspel ännu mer. Det kräver ännu större rörelse ute på plan och inställningen från alla att vilja delta i det offensiva liret. Här finns lite att hämta, inte minst när det blåser snålt på bortagräs.  
 
Men som sagt. En stark arbetsinsats bidrog till trepoängaren och även om vi i fysik och huvudspel var klassen sämre än Alstermo, så skyddades den egna boxen oftast på ett riktigt bra sätt där dueller togs och andrabollar vanns. Från mina färgade glasögon ges följande "topp-tre-betyg".
 

Ricke har öppnat hösten på ett imponerande sätt...

Rickard Rudelius är i riktigt bra slag. Svarade återigen för en makalös reflexräddning med "hur-i-helvete-tog-han-den-stämpel". Stabil matchen igenom och styrde sina medspelare på ett sätt som vi önskar mer av. Ricke kan bli tungan på vågen i höst.
 
Ola Håkansson vek aldrig ner sig. Ola och Conde såg lite villrådiga ut i några situationer i inledningen av matchen, mycket beroende på att man inte riktigt visste hur den andre agerade. Bägge visade dock att man läste av matchbilden hyggligt snabbt och hittade rätt i positionerna. Ola växte ut till en defensiv klippa.
 
Patrik Rydasp visade upp sin fina vänsterfot i kombination med rejäla närkamper och vasst huvudspel. Har förmågan att "dra sin gubbe" emellanåt, vilket är ohyggligt viktigt i anfallsspelet, men måste ibland söka väggspel istället för att fastna i motståndarens försvarsnät. "Dödade" matchen med ett "vådaskott".  
 
Tabellen ser ut som ett riktigt getingbo kring det negativa kvalstrecket. Det är flera lag som är inblandade och att tippa utgången 2011 känns påfrestande svårt. Bergaboysen har dock visat fin form å hösten känns som en helt okey årstid, nu när "bortabarriären" är bruten...
 
"Släggan rör på sig"

 
 
Var nere på blårändernas träning idag. På rehabcykeln hittade jag en Bergagladiator. Det gladde ett gammalt fotbollshjärta / BloggarBill 
 

Inga kommentarer: