söndag 7 augusti 2011

Filmtime

 
Är det någon som har sett filmen Hattrick Hero 2 ???
 
I fredags kväll utspelades den på Bergaviks IP där blåränderna tog emot Ryssby i nystarten av trean. Måste säga att första halvan av filmen höll mycket hög klass, där bergaboysens stjärnglans fick Ryssbys spelare att se ut som statister och där kronobergskeepern fick "kröka rygg" vid fem tillfällen. Å det var bud på mer. Hemmalaget visade prov på stor konst och publiken stod t o m upp i bänkraderna och applåderade föreställningen...
 
 
Berga gick sålunda till halvtidsledning med 5 - 1, efter 3 mål av högerback (!) Robin Karlsson och två strutar från vänsterbreddare Patrik Rydasp. Berga hade ett betydligt vassare passningsspel än Ryssby, som hade svårt att hänga med när de blåvita hemmaspelarna drog upp tempot. Både Ola Grändås och Simon "Tjappe" Gustavsson visade prov på bra speed som drog isär bortalagets försök att försvara sig, vilket möjliggjorde att det fylldes på bakifrån från bägge kanter. Riktigt roligt att se att alla ville delta i det offensiva spelet och regissör Gson gick och småmös lite utefter sidlinjen under de första 45, då det kryllade av blåränder i offensiv box.

Robin "Hattrick" Karlsson lägger ut texten för
 filmresencent David Winberg på Barometern

 
Andra halvan av Hattrick Hero 2 var klart sämre, där hemmaspelarnas tryck bedarrade betydligt och passningskvaliten inte nådde några Kebnekajsehöjder. Trots allt målande Berga ytterligare två gånger genom Patrik Rydasp på nick och Marcus Rydasp som bara hade att sätta bredsidan till efter "Såsens" fina förarbete. Totalt 7 - 1 alltså. Två trippelskyttar med andra ord. Inte var dag blåränderna får ketchupeffekt i målande, men i fredags fick vi två hattrickherrar och filmens huvudrollsinnehavare spelades av Robin Karlsson och Patrik Rydasp.
 
 
Totalt sett naturligtvis jättenyttigt med en storseger, men man ska komma ihåg att Ryssby parkerar på sista plats och vi ska inte dra alltför stora växlar på de stora siffrorna. Jag har sagt det tidigare å det gäller fortfarande. Nu har vi 56 dagar kvar att hålla fokus och fighterinstinkten uppe. 56 dagar. Vi måste "brinna" hela vägen. Glädjs över prestationen och fundera över varför det gick bra. Då finns alla möjligheter att se hösten an med tillförsikt. Glöm inte det grundläggande, blåränder.   
 
Truppen har bra bredd och hela laget får naturligtvis överbetyg efter höstens premiärföreställning. Bänken såg ruskigt stark ut i fredags och för samtliga aktörer så gäller det att underkasta sig att ibland inte finnas med i rollistan. Det handlar om att bidra till att laget presterar, genom att fortsätta skapa konkurrens i truppen via träning och matcher. Det händer mycket från vecka till vecka och tyvärr lämnar John Johansson nu för fortsatta studier i USA. John har varit ruskigt nyttig under sommarsejouren och var den som tillsammans med "Tjappe" och "Släggan" höll riktigt hög nivå i samtliga 93 minuter.
 
Klicka på länken här nedan så får du eftertexterna till filmklassikern Hattrick Hero 2 / BloggarBill
 
 
 

Inga kommentarer: