tisdag 9 augusti 2011

Den grå vardagen.

Knappt har triumfens sötma suddats ut innan uppladdning för nästa batalj träder i kraft. Ryssby matchen har vi med ökat självförtroende och bevis på vår kapacitet lagt till handlingarna.


Träning och åter träning lägger grunden för tre nya friska poäng. Programmet framöver är inte det lättaste med Lyckeby borta och OAIK hemma men för den delen inte omöjlig. Visst är det 1:an och 2:an vi möter men det spel vi visade upp i första motiverar till att tro på minst tre poäng i dessa matcher. För att ta en match i sänder så ser jag att Lyckeby är en överkomlig motståndare vi hade ju dom på gaffeln hemma men nådde bara oavgjort. En jämn match som vi var minst lika närma seger som dom.


Träningen igår visade på en liten nytändning. Högt tempo och intensiv kamp i varje moment. Självförtroendet har fått sig en skjuts uppåt och det syns framför allt på att man vågar mer samtidigt som 100% regeln gäller. Det som stör är väl att vi dras med en del småskador på nyckelspelare samt att jobb hindrar träning. Självklart måste arbete gå före träning för trots allt på denna nivån kan man inte leva på sitt fritidsintresse. Dock är det ett bekymmer som man i framtiden när man tar sikte på högre höjder måste åtgärda. Ett annat problem som man klart märkte igår är bristen på möjligheter till rehab och styrketräning. Det är rätt så patetiskt att se de redskap och utrymmen som står till förfogande, knappast motiverande. Jag vet att det förs diskussioner inom föreningen om utbyggnad samt införskaffande av redskap och det är nog ett måste om man skall höja status på faciliteter och träning. På "Skyttis" skreks det att det bara finns ett lag i Kalmar och det är ju positivt att alla "klubbensuportrar" (7st) hyllar oss trots att vi inte spelar men nu är det nog dags att Kalmar Kommun ser över sitt bo.

Ge IFK Berga, regionens största ungdomsförening rätta förutsättningar:




  • Konstgräsplan på Bergavik

  • Bidrag till utbyggnad av gym

  • En riktig parkering
Visst kostar det men räkna ut hur mycket IFK Berga och dess ledare besparar kommunen i social kostnader och utbildning av ungdomarna så blir det vinst.


Till sist kan jag inte undgå att kommentera den infekterade stämningen mellan Syrianska-HIF.

Helsingborg gjorde rätt att fortsätta spela, skadefilmningar likt de i Italien vill vi inte ha i Sverige. Martin Hansson har fått mycket skit i år men heder åt honom som tar en solklar utvisning och sedan följer upp med ytterligare när fusket besannades. Till Syrianska, pinsamt!


Nu skall jag till Bergavik och se B-laget mot Södra. Tar med mig kameran för att få lite bilder till hemsidan. Vet ni förresten varför "Bill" tar så dåliga bilder? Han tar inte bort linsskyddet den så kallade pluggen.


Ha det!


















Inga kommentarer: