söndag 21 augusti 2011

En riktig fotbollshelg









Ibland kan en helg vara en riktig fullträff med allt vad man kan önska sig. Denna var en sådan om man ser till fotbollsunderhållning. En fyrarätters middag där deserten får vänta tills i morgon eftersom upplevelse magen är fullproppad.




Som förrätt serverades i fredags en utsökt kycklingpate med tillhörande champange. Ett taggat Kalmar FF körde över ett för dagen stillastående och uddlöst IFK Norrköping. Man brukar ju säga att gammal är äldst men också att rutin är viktig. Tobias Carlssons två mål och säkra spel bakåt gav ett tydligt bevis för att man är inte slut som fotbollspelare efter trettio. Mycket starkt av KFF att ge alla domedagssiare på tafsen och visa att det är laget och moralen som gäller.




Intog första varmrätten som bestod av mör och bultad biff ala Arsenal. Ett lag som har framtiden bakom sig mötte laget som har framtiden framför sig, Liverpool FC. Liverpool går lite mot trenden i England genom att satsa på inhemska spelare typ Caroll, Hendersson, Spearing och Kelly. Intressant bygge som "Guden" Daglish håller på att snickra ihop. Inte på elva år har "VI" lyckats slå Arsenal borta så det satt skönt inne.




Knappt hade biffen sjunkit in innan det var dags att avsluta med en riktig värvningssoppa. Manchester City mot Bolton en match mellan den rike och fattige. Man kan ha vilka funderingar som helst över pengarnas makt över framgångar men vilket lag man har i City. Närmare världslag än så kan man knappast komma men trots detta lyckades lilla Bolton skaka dom.




Nu återstår deserten och den heter duga, Manchester United får förlåta men det blir vaniljglass med trots "varning" punsch. IFK Bergas match mot Alstermo blir gräddet på moset som gör helgen fulländad.. Ett Alstermo som har stora motgångar inte bara på plan utan även med det regelmässiga Det blir en tuff tillställning och kom ihåg att vi på tre möten i seriesammanhang inte lyckats vinna mot dom. Vi är dock på gång så nu är det dags.

Till sist en liten kommentar till förra matchen. Att vi förlorade var inget att protestera mot, OAIK var bättre och vann rättvist. Det jag däremot protesterar mot är domarinsatsen som var under all värdighet. Armbågen på "Släggan", två tryckare på "Ricke" samt en kapning av Lindberg renderade nr.15 i OAIK endast en varning. Svaret jag fick av domaren efter matchen var att armbågen var inte meningen och kapningen var inte så hård. Det får mig att fundera, med den bedömningsnivån så finns det inte en chans i världen att det kan bli straff eftersom ingen fällning är ju med mening. det är nog så att domaren ifråga bör ta sig en titt i regelboken.



Nu laddar vi för i morgon och tre friska poäng.

Inga kommentarer: