onsdag 3 augusti 2011

Fotbollsgolfare


Idag börjar BergaBloggen med att lyfta på kepsen för en "gammal lirare" från IFK Bergas
P 88-lag. Förförra helgen tog Robert Karlsson golfvärlden med storm, då han efter första dagen ledde Nordea Masters i Bro Hof. Hyggligt facit för amatör Karlsson som läser och spelar collegegolf i USA till vardags. "Robban" fick våra golfkommentatorer att gå i spinn och fick stora löpsedelsrubriker hos alla nyhetsdrakarna och mycket TV-tid där hans säkra, lugna och coola spel analyserades. Robban "höll i spelet" förbaskat bra i samtliga fyra dagar och slutade på en storstilad 24:e plats. Imponerande.

Duell på tysk mark...
 
I Bergas P 88 var ”Robban” känd som en liten spelintelligent lirare med en härlig bollkänsla. Här nedan ser du ”Robban” på två bilder (dubbelklicka på bilderna så syns det lite bättre) när laget besökte Kalmars vänort Wismar, i Tyskland. Den vänstra bilden visar ”Robban” i en tuff duell med en halvmeter längre tysk. På den andra bilden ser du, förutom"Robban", även nuvarande
A-lagsspelarna Juan Gomez och Patrik Rydasp vid den improviserade presskonferensen i Hansa Rostock. Fräckt. 

Presskonferens på tyska...
 
















I måndags spelade blåränderna borta mot division III-laget Hovslätt i Smålandscupen, en ”företeelse” som jag inte är så förtjust i måste jag säga. Planeringen och pusslet med matcherna tär ibland hårt på redan inplanerade seriematcher och frågan är om cupen egentligen ger någon pluseffekt i nuvarande utformning. Nåja. Bergabröderna visade vinnarinstinkt och slog tillbaka Hovslätt med 2-1 efter mål av Albin och Tjappe. Starkt och en bra signal om att vi kan vara med och fightas om trepoängare även på bortaplan i höst. Semifinal väntar !
 
Alltså. Nu stundar en spännande höstsäsong, blåränder. I kväll drar B-laget igång höstupptakten mot Färjestaden borta och på fredag börjar division III-serien igen med match mot Ryssby hemma. Den 1 oktober avslutas serien med match mot Nybro hemma. Det är, om jag inte räknar fel, 58 dagar innan bokslut görs. Varenda mål framåt och varenda mål som förhindras bakåt, kommer att vara ohyggligt viktigt i kampen om fortsatt division III-spel. Kunnandet finns där och nu gäller det att vi håller fokus och fighterinstinkten intakt i 58 dagar. Påminn varandra om detta, blåränder. Nu kör vi.
 
Avslutningsvis tar jag av mig den blåvita Bergakepsen, å hedrar vår förre hedersordförande Ulf ”Bella” Wollinger, som tragiskt gick bort under sommaren. Kommer att sakna dig på Berga-altanen under höstmatcherna Bella… / BloggarBill

Inga kommentarer: