fredag 5 augusti 2011

Ikväll smäller det!





Äntligen har den där dagen kommit, dagen man suktat efter hela sommaren. Nu tror du att jag syftar på omstarten av div. 3 men icke sa nicke. Äntligen börjar jag min semester, en semester som skall fyllas med massor av aktiviteter. En av dom (nu kommer vi in på div.3) är kvällens match mot Ryssby IF. Lite av en ödesmatch som kommer ge en spänning utöver det mesta. Vis av hur dåligt jag tippar, se bara förra inlägget så kommer jag inte göra det idag. Däremot känner jag en stor och segerviss känsla.




I onsdags var jag i Algutsrum och såg B-laget mot Färjestaden. Det var snarare två lag från respektive U-trupperna som möttes. En spelare höjde en annars ung medelålder några pinnhål, Conde. Tusan vet om han inte kunde vara Pappa till alla spelarna på planen. Det är viktigt med en ledarroll i laget och Conde skapade trygghet i de bakre leden med sin rutin och blick för spelet. IFK Berga vann med 4-0 på ett ganska enkelt sätt, "Krille" i mål hade inte bollkontakt nämnvärdes många gånger. Däremot Färjestadens målvakt fick slita ont, med tur och skicklighet slapp han bara kröka rygg 4 gånger. Några större värderingar går väl inte att göra efter matchen dock fanns det väl en del positiva delar som bör lyftas fram. Tre mål av tränarsonen Felix och snudd på ytterligare två visade att där kan det bli något. Alltid framme på rätt plats likt en avslutare av rang. Adam på vänsterbacken visade groende form och lyste lite över mängden. Givetvis Conde som mittback som gör en felfri insats. "Ekan på vänsterkanten fick ut mycket ut av sitt löpande och slit, släpp bollen i rätt läge så blir det en femstjärnig insats. Kul också att se Nicklas Rydasp på planen igen, hans känsliga passningsfot kommer bli en attraktion när storformen nås.

I övrigt en klart godkänd insats trots ett relativt svagt motstånd.

Så då till kvällens drabbning, att tro på sig själv kan ge styrka. Ikväll får vi inte stirra oss blind på tabellen, oavsett om man möter ett topplag eller ett som ligger i botten så måste man ge 100%. Förvänta dig inte att andra skall göra det åt dig utan ta tag i det själv.


Formkurvan pekar stadigt och brant uppåt för IFK Berga och en sak är säker vi, Bill och Bull, gubbarna på altanen, The Muppet show tror på er.


Lycka till ikväll grabbar, vi vill höra segersången stråla ut i de blå väggarna.

Inga kommentarer: