fredag 19 augusti 2011



I förrgår lirarade blåränderna match hemma på Bergaviks IP mot seriesegrarna Oskarshamns AIK.  En bra match i många stycken. Sevärd helt enkelt, där bortalagets tyngd och ruskigt bra balans i laget avgjorde. 0 - 2. Fanns inte en svag länk i bortauppställningen och man klarade av att spela med tuff press och samtidigt växla till teknisk och fartfyllt spel när man blev bollförare. Imponerande. Inte alls konstigt att OAIK kommer att springa hem serien med ganska många poäng, vilket jag för övrigt tippade redan i april. Här trillar det in lite säkra slantar från Nordic Bet senare i höst.
 
Tycker även bergaboysen ska ha all heder av sin insats då man stod upp bra. För att riktigt rubba de svartvita skulle vi behövt ett första mål. Det fanns ett gäng halvchanser, men egentligen inte så mycket mer. Spelmässigt var vi dock å nosade i hasorna hela tiden och laget gör en fullt godkänd insats mot seriens suveräner. Topp tre i hemmalgaet enligt mina färgade glasögon var:
 
Rickard Rudelius, svarade för ett par riktiga "Buster-räddningar", som definitivt platsat i den gamla serieblaskan om Roy Race och hans lagkamrater i Melchester Rovers. Rapp i reflexen som en solstråle i en spegel.   
 
Jalal Eliassi, visade kusinklanen på östra läktaren vilket skicklig bollspelare han är. Deltog som "spindeln i nätet" i bergaboysens uppbyggnad och var hela tiden rörlig och spelbar. Har tagit ett stor ansvar de senaste matcherna. Formstark. 
 
 
 
Simon "Tjappe" Gustafsson, fortsätter att leverera. Löpstark och initiativrik från första till sista signal. Hoppas att kaptenen tar ytterligare ett steg å kliver fram ännu mer genom att - lite mer själviskt - gå på skott och avslut. Kapaciten finns där definitivt. 
 
 
Bergakollektivet är i bra form och måste få det klart för sig. Här gäller det att tro på vad man gör. Nu väntar två bortamatcher på raken och tittar man i backspegeln har blåränderna endast tre segrar på hela året och inte en enda vinst på bortagräs ännu i år. Tränare Gson och truppen skulle onekligen må bra av att radera ut segernollan på bortaplan (först Alstermo och sedan Sillhövda). Nedre regionen blir en kamp in till målsnöret och det handlar om att mentalt preparera sig för detta. Nu gäller det att truppen sluter sig samman och fortsätter leverera kvalite i höst. Smolk i bägaren naturligtvis att "Släggan" tycks vara borta efter tandskadan senast (vi håller tummarna!). Så upp till bevis nu blåränder, för det är ingen jävel som kommer att bjuda på smågodis under höstmatcherna. Det krävs fortsatt fokus, attityd och hårt jobb. 
 
Nu vankas match på Guldfågeln Arena. Norrköping är på visit. Ska bort till klanen i Golden Birds och grilla en "wurst" först. Taggar för seger i kväll så  följer vi upp med en trepoängare på måndag / BloggarBill
 

Inga kommentarer: