torsdag 11 augusti 2011

Jag sviker dig Veronica Maggio...




Var å kollade in B-lagets match mot Ksödra i förgår. Såg riktigt bra ut. Å då menar jag inte bara det att laget krossade Skyttis giganter med 11 - 2. Näh. Utan för att spelartruppen såg ut som den gjorde... här fanns en riktigt stark stomme från seniortruppen kryddat med talangfulla ungdomar från U-truppen. Precis så måste en förening av Bergas kaliber bedriva sin verksamhet. Receptet är en bra bredd på seniorsidan så att ungtupparna har några etablerade spelare att luta sig emot. Det kommr att skapa framgång på sikt. Jag är medveten om svårigheterna, men gläds när det fungerar på detta sätt. Sen skulle man naturligtvis önska att förutsättningarna i föreningarna såg hyggligt lika ut i den högsta reservlagsserien, men så är tyvärr inte fallet. Heder åt Ksödra som i det närmaste gjort en totalrenovering och föryngrat seniortruppen radikalt och samtidigt knipit hyggligt med poäng i division IV Elit. Men. Vid senaste B-lagsmötet mötet var man dock flera nummer för små och blåränderna sprang sönder lirarnas lag från söder om järnvägen ganska rejält.
Från mina färgade glasögon delas följande trippel ut:
  1. Robert Conde, besitter sannolikt lika mycket rutin som finns i hela B-lagsserien. Roligt att Conde är frisk igen å kan bidra i höst. Klokhet och fokus i ett nötskal. Inget överarbetande eller transporterande av boll. Kliniskt enkelt med få tillslag till egen och rätt spelare. Visade upp ett klockrent facit från Svenska fotbollförbundets skolbok. Befriande.  
  2. Albin Carlsson, fick kanske inte ut maximalt spelmässigt denna match, men vilka lungor det finns i den lilla kroppen. Herrejävlar. Som vanligt löpte Herr Carlsson sönder minst tre bortaspelare och tog även hemlöpningarna när så krävdes. Ambitiös och viljestark. En tränardröm.
  3. Niklas Rydasp var tillbaka efter en skadefylld vår. Spelintelligent, bra passningsfot och överraskande stark i luftrummet. Behöver i vissa lägen uppträda lite fränare och göra saker lite enklare men visade, så länge orken höll, hög klass. Potential.    
Även om Andreas Thuresson bara lirade en halvlek så ger det ett särskilt omnämnande i dagens blogg: Fysiskt stark, kompromisslös, bra spelförståelse och ett rejält nyp i dojan. Imponerar.

Imorgon fredag har blåränderna en bustuff match i trean. Serietvåan Lyckeby står för motståndet på sin hemmaarena, Lyckåvallen, där man senast slog serieledande Oskarshamns AIK med hela 3-0. Ett resultat som naturligtvis imponerar, men jag har definitivt inte räknat bort blåränderna som ser starka ut och som mycket väl kan skrälla i Blekingeland. På Lyckebys hemsida inför morgondagens kamp kan man läsa:
"Lyckeby har en stor spelartrupp så ledartrion brottas inför varje match med det angenäma problemet att ta ut de som har bäst form för tillfället, här krävs det lite fingertoppskänsla". Frågan är vilka lirare som står på plan imorgon av Lyckebys vassa trupp?

Personligen hoppar jag över stadsfesten i Kalmar imorgon (Satan i gatan, det känns inte bra, Veronica Maggio), för att heja fram bergaboysen i kampen om en nytt kontrakt / BloggarBill 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du måste vara för gammal för den typen av musik men ge inte upp. På lördag är det väl mer passande med Rolandz.

BloggarBill sa...

...trevligt att du hör av dig Anonym... då syns vi ikväll på Rolandz! Jag har en vit linnekavaj med bruna armbågsmuffar på. Synes.