söndag 2 januari 2011

Barometern Cup

Gillar du fotboll, varmkorv, glädjetjut och en å annan tår? Sväng då förbi Kalmar sporthall under kommande vecka, här liras den klassiska ungdomsturneringen Barometern cup. Nästan alla seniorspelare som idag huserar i de lokala serierna får något vått i ögat när cupen kommer på tal. Egentligen skulle man kunna "hotta upp konceptet till 2.0", men trots sin ganska trista inramning fungerar den som ett lyckopiller för alla ungdomslirare, ledare och föräldrar. En bra start på det nya året helt enkelt.
 
I Bergas seniortrupp finns idag ett gäng killar födda 1990 som i inledningen av århundrandet lirade benskydd och brallan av motståndargängen. Tror att de knep tre eller fyra titlar i cupen. Idag finns de med i Bergas seniorsatsning i div III... Rickard Rudelius, Marcus "Fjädern" Rydasp, Tobias Ljungström och Simon "Tjappe" Gustafsson. I laget ingick även 2010 års målfrossare Marcus Mårtensson, som nu lämnar Bergavikens IP för Falkenberg i Superettan.
 
Ledartrojkan för dåvarande 90-gänget är nu involverade i IFK Bergas seniorverksamhet i allra högsta grad. Tränare PG är nu lagledare för A-laget, Irma Rydasp finns med i styrelsen och Michael Mårtensson är föreningens ordförande. Bra jobbat.
 
Ska bli förbaskat kul att följa årets Bergalirare i Barometen cup. Hoppas på starka insatser och gärna en pokal till prishyllan i klubbhuset / BloggarBill
 
 
Simon "Tjappe" Gustafsson var en av giganterna i Barometern cup när det begav sig...
  

Inga kommentarer: