fredag 14 januari 2011

Regnbågsforeller

 
Var nere och kollade in gårdagens träning. Tränare Gson och PGponken hade 19 spelare till sitt förfogande på Fredriksskans konstgräsplan. Träningsplanen ute vid GuldFågeln Arena, Gasten, är ännu inte klar, så än så länge får lagen samsas om ytorna inne på Fredde. Igår var det Kalmar AIK som hade ena planhalvan och bergabröderna den andra.
 
Herr Celesius stod på minus 3 grader när spelövningarna drog gång. Gson delade upp truppen i fyra gäng och alternerade med två spelövninvar, där den ena var spel på stora mål och den andra övningen spel på flera småmål med betoning på rörelse och passningsspel. Alla fotbollspelare vill spela på stora mål och så länge man vann sin match på stora mål fick man vara kvar och lira "riktig boll". Garanterat hets. Högt tempo i spel och tugg bådar gott. Såg riktigt trevligt ut. Lite fränare tag i närkampsspelet skulle dock inte skada. Något tonårsfjunigt emellanåt. Eller vad säger du "Släggan" :-)
 .
Om det blev oavgjort i liret så avgjordes matchen via påse, sax och sten. Här visade lärare Lindberg oanade talanger och gick oftast segrande ur denna mentala IQ-prövning då hans lag spelade oavgjort. Stort.
 
Annars är ingenting som förr när man studerar fotbollspelarnas fötter. Faan i mig, det är rena rama regnbågsforeller som sitter på fötterna. Jag noterade röda skor, gula skor, lila skor, blåa skor, vita skor, oranga skor och gröna skor. Fräckt ska det vara. Färggrannt ska det vara. Tydligen räcker det inte med att lysa upp träningen med spel och insats, näh, nu ska man briljera med lyster i dojorna också. Fast visst blir livet lite gladare med färg. Men då plötsligt...  helt oväntat...bland alla regnbågsforeller, dyker han upp i ett par vackert svarta Adidas med dom tre klassiska vita ränderna. På huvudet bär han en röd (!) toppluva med en lång vit tofs. Hög igenkänningsfaktor hos en annan som gjort en å annan vinterträning. Tack Ola Håkansson för din uppenbarelse. Ett tag trodde jag nämligen inte att jag var på en vinterträning med bergabröder i januari, utan på catwalken i Milano med modehuset för stajlade dojor.
 
Broder Bull, jag får återkomma i diskussionen om spelartyper...
 
Nu tar jag fredag / BloggarBill

Inga kommentarer: