tisdag 18 januari 2011

Blåvit föreningsfläta

Den blåvita tråden måste flätas och trimmas med fingertoppskänsla. Var nere och kollande in gårdagens träning på Fredriksskans. Seniortruppen på en planhalvan och utvecklingslaget på den andra halvan. Det såg bra ut. Fokus på nuläget, men insikt om att IFK Berga också är i behov av påfyllnad från de egna leden i framtiden. 
 
Slängde några extra getögon på målvakterna igår. Jonas Madsen, 22-årig målvakt och målvaktstränare (!) körde snabbhet och rörelseförflyttning med Rickard Rudelius, Alexander Nilsson och Christoffer Axelsson. Snabba tripp- och balettförflyttningar i sidled och djupled för att få igång fotarbete och tempo. Noterade dessutom att seniortruppens målvakter deltog vid vissa tillfällen i utvecklingslagets övningar. Självklart en höjdare för våra yngre förmågor att få möjligheten att överlista A-lagets keeper. Bra tänkt och inte fel att upprepa vid lämpliga tillfällen. I första hand en riktig mental kick för u-lirarna, men om övningsvalet är rätt ger det naturligtvis även seniormålvakterna en bra duvning (frågan är dock; saknas det målvakter i U-truppen?).
 
Men och det är ett stort viktigt MEN, det ger också signal om att man tillhör samma förening och att man som u-lagslirare faktiskt kan vara med och nosa på "de stora pojkarna" i framtiden. Och framtiden är sannolikt inte längre bort än matchspel i B-laget för en del redan i vår. Det gäller att härdas i träningsmiljö för att ges de rätta förutsättningarna i matchspelet. 
 
Hoppas att seniorkvartettens tränare med Gson, Lasse Rudelius, PGponken och Ola Håkansson följer upp samarbetsintentionerna med utvecklingslagets nya tränarstab Tommie Andersson, Ola Qvist och Mathias Lindberg. Det krävs följsamhet i dialog och utveckling. Svårt men inte omöjligt. Som sagt... Den blåvita tråden måste flätas och trimmas med fingertoppskänsla / BloggarBill

Inga kommentarer: