tisdag 25 januari 2011

Människan bakom!




Bakom alla alla spelare finns det föräldrar vilket är ganska elimentärt. Om vi glömmer den biologiska aspekten så är det oerhört viktigt att just dessa personer finns och ger stöd runt planen. Det spelar ingen roll om man är 5 eller 25, alla vill ha mamma och pappa bland publiken.

Genom alla år som jag hållt på med fotboll så finns det vissa händelser som etsat sig fast i minnet.

Mamman som kommer ut på planen mitt under matchen för telningen gråter efter en närkamp.
Grabben som vänder sig till mamma och pappa med höjda armar efter en bra prestation.

Pappan som skjutsar och står i snålblåst samt regn för att se grabben träna.


IFK Berga årgång 2011 är ett ungt lag vilket syns på publikens sammasättning. En stor skara består av föräldrar och syskon. Dom är lika inne i matchen som spelaren själv med synpunkter och nervositet. Ta bara ordförande Mårtensson, nervösare än honom finns inte. Mamma "Släggan" och "Tjappe" två suportrar som alltid är på plats, inte minst i Nybro Open (the Muppet show). Familjen Rydasp sluter upp mangrant för att ge sitt stöd. På bortamatcherna hörs MC mullret när pappa Modig kommer. Hur många gånger har inte Lindberg senior fotograferat sina egna fötter när det blir allt för spännande. Rudelius travar runt för att stilla oron. Eftersom jag inte än känner alla så tror jag nog att alla killarna har någon anhörig längs räcket eller läktare.


Vad kan man då ta för slutsats av detta? Jo att IFK Berga är en förening som bygger på en stark tillväxt på ungdomsidan vilket i sin tur gör hela föreningen till en familjeangelägenhet. Så alla föräldrar, syskon, flickvänner och barn ni är i högsta grad delaktiga i framgångarna.

Känns någon förälder igen på bilden?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte Bill jag skymtar längst ner till höger? Vad jag minns så var han lika enbent som sin son under sin aktiva karriär..

M sa...

Är det inte några i familjen Rydasp som syns på teckningen längst upp till vänster?