onsdag 5 januari 2011


DÅ ÄR SOM NU!

Historiska vingslag gör att fotboll blivit kultur. Tänk bara femtio år tillbaka, då gick en liten parvel med sin far till "Fredde" för att se Kalmar FF. Det var på den tiden som målen var svartrandiga, bollen var snörad, alla läktarna var av trä och idolerna löd under namnen : "Bua", Ideström, Sten-Åke, Olle Lind och Christer Hult. Vilken lycka när man fick en korv med bröd eller än större när man fick vara bollkalle. Det fanns inte någon lyckligare 5-6 åring som efter matchen trängde sig ut tillsammans med 7-8000 åskådare trots dåvarande serie var div.2.

Nu skriver vi 2011 och det finns säkert en lika lycklig 5-6 åring som håller pappa i handen när han går till Bergavik för att se IFK Berga och idolerna Patrik. Tjappe, Släggan och Mathias. Den sistnämde har ju till och med en egen suporterklack av 04:or. Skillnaden är 50 år men allt annat är sig likt. Korven finns kvar lika häftigt nu som då för en femåring. Därför är det kultur med fotboll, världens största sport.

Bill Shankly : " En del människor tror att fotboll är på liv och död. Jag avskyr den inställningen. Jag kan försäkra er att det är allvarligare än så!"

Till sist, jag ställde en fråga i måndags. Svaret är Hjärta och lagmoral som många gånger överträffar kunnande.

BloggarBull

1 kommentar:

Anonym sa...

Hjärta och lagmoral.. att kämpa för varandra gör att lag som IFK Berga kunde gå till Final i Smålandscupen 2009! Starkt även om det finns även kunnande i laget.