torsdag 20 januari 2011

Google



Idag blir det ett tidigt och snabbt blogginlägg. Sitter just och äter frukost och hinner inte fram till tangenterna ikväll. Måste formulera något fort...
 
På 0,27 sekunder får man 11 600 träffar på Tom Eneqvist Google. Hur i jösse namn fungerar detta? Tom "Rauken" Eneqvist är en ung man med gotländsk härkomst och likadant gotländskt uttal. Rauken hamnade i Berga då han började plugga på universitetet här i Kalmar och fotbollsmässigt är det en hårdför försvarsspelare som skickar långa svepande bollar med sin vänsterfot på Bergavikens IP. Enligt Google pysslar Rauken med flera idrottsaktiviteter:
 
2009 dyker han även upp som deltagare i Stångaspelen på Gotland. Där placerar hans lag sig på en god andraplats (?) i grenen frampärk i en av många kvalgrupper. Skulle vara intressant att introducera grenen pärk på en av Bergas sommarträningar. Vad är då pärk? 
 
Pärk är ett gammalt gotländskt bollspel som utövas utomhus. Bollen, som är tillverkad av ullgarn lindat kring en hårdare kärna och täckt av garvat fårskinn, skall slås med handen eller sparkas med foten, på volley eller efter första studs. Det finns två varianter, bakpärk och frampärk, där bakpärk är vanligast. Man spelar på en jämn gräsplan och det är sju spelare i varje lag; en pärkkarl, två kasmötare, två halvdreivar och två langdreivar. Planens bredd är cirka 30 meter, medan längden är obegränsad.

Utan att ha en aning om hur denna tävlingsgren egentligen går till är jag ganska säker att om jag får ta ut mitt dreamtem ur nuvarande Bergatrupp, så slår den Raukens lag med mil. Typiska spelare med "pärkegenskaper" i truppen är Rickard Rudelius, Dennis Lind, Lasse Magnusson, Pierre Magnusson, Alexander Modig, Släggan och Patrik Rydasp, som avbytare har jag tränare Gson. Frågan är Rauken, vågar du introducera denna gotländska klassiker och plocka ut ditt egna stjärnlag och möta mitt dreamtem. Upp till bevis i sommar / BloggarBill

4 kommentarer:

Rauken sa...

Då pärkspelare är något man inte blir utan föds till, så godtar jag denna utmaning mer än gärna.
Men jag kan se av ditt urval av deltagare att du förstår vilken typ av spelare man behöver.
Pärk handlar om att slå på bollen så näven blir dubbelt så stor som i vanliga fall och sen fortsätta slå lite till. Ska bli väldigt intressant och se om dina sorkar är hårda nog att utföra denna gutniska idrott för reiduge gutar.

BloggarBill sa...

Heder åt dig Rauken. Du antar utmaningen. Men du kommer att bli förvånad. Mina pärkpojkar kommer att vara både fysiskt och mentalt förberedda på denna gutniska idrott för reiduge gutar. Att du redan nu kallar oss för sorkar ger oss bara bränsle. Tack !!!

Anonym sa...

VILKET DREAM TEAM DU TAGIT UT!

BloggarBill sa...

Tar alltid ut bästa laget...