söndag 30 januari 2011

Våga tro


Som fotbollsspelare är hemmaplan viktig. På hemmaplan ska man vara stark. På hemmaplan ska man vara svårslagen. För många lag och spelare är det mil mellan att lira på den egna planen och att åka bort och försöka knipa tre poäng i fiendeland. Trygghet och självförtroende sitter många gånger mer i huvudet än i den faktiska kompetensen. Men - och det är ett viktigt men - klarar du inte av att prestera oavsett förutsättningar och yttre inramning så har du inte alla pusselbitar hemma.

2011 tror jag att IFK Berga blir svårslagna "mot skogen" på Bergavikens IP. Den unga truppen har blivit ett år äldre och det känns som om nyförvärven kommer att bidra med viktig erfarenhet från spel i högre divisioner. Det är alltid ett stort steg att ta mellan olika divisioner, men magkänslan är bra och kunnandet i truppen håller hög högstanivå. Här har dock tränare Gson och truppen en mental hemläxa att göra sedan förra gången i trean. Tilltron till det egna kunnandet måste vara så grundmurat att det tål en och annan rallarsving, så att man klarar av att vända en negativ matchbild eller några tuffa förluster. Det handlar mycket om att våga tro på sig själv. Då vet jag våra blåvita bröder kommer att att bli en obehaglig överraskning för många lag, både hemma och borta.

Trots att vi nu närmar oss februari månad så känns det som om det fortfarande finns en hel del "tiotaggare" ute på spelarmarknaden som ännu inte satt sin namnteckning på 2011 års avtalspapper. Vissa känns väl i och för sig ganska klara i nuläget, men fortfarande surrar det spetskompetens i luften i form av Joakim Lantz, Fredrik Petersson, Calle Sahlén och Daniel Ahonen för att nämna några. Tyvärr försvann en hel del fotbolls-IQ från regionen när Viktor Fredriksson lämnade Lindsdal. Synd tycker jag / BloggarBill 

1 kommentar:

Anonym sa...

Var det inte så att Göthberg var påväg tillbaka till Kalmar från Motala. Kunde kans´ke vara något?